TAKSİCİLER NE YAPSIN?

Fiyatların, vergilerin ve giderlerin arttığı son dönemde asgari ücretli de yüzde 26 zam alırken, taksi şöförleri ise aynı tarifeyi kullanmaya devam ediyor.

TAKSİCİLER NE YAPSIN?

Fiyatların, vergilerin ve giderlerin arttığı son dönemde asgari ücretli de yüzde 26 zam alırken, taksi şöförleri ise aynı tarifeyi kullanmaya devam ediyor. Açılık rakamlarının düşük kalması ve yeni yılda da zam yapılmamış olmaması taksicileri isyan etme noktasına getirirken şöförler mahalleler arası fix fiyat uygulamasına geçti.
İzzet Güçlü Caddesinden hareket eden bir taksi fix fiyat uygulamasıyla 75.yıla 20 TL Karşılığı götürürken, taksimetre uygulaması açıldığında ise bu rakam 14 TL’ye düşüyor. Aynı şekilde Sümerler Çay bahçesinden hareket eden bir taksi 75.yıla fix fiyat olarak 30 liraya götürürken taksimetre açık olduğunda ise bu rakam 19 liraya kadar düşebiliyor. Fix fiyat uygulaması konusunda tüm taksi durakları anlaşırken olan vatandaşa oluyor. Vatandaş taksimetre açmayan taksiciler ile sorun yaşarken çoğu zaman taksi tarafından araca alınmıyor. Kanuni suç olmasına rağmen uygulanmayan kurallar ve kısa vadeli çözüm yöntemleri yüzünden iki tarafta mutsuz. Yeni fiyat uygulamasının henüz başlamaması ve eski fiyatların uygulanması vatandaşları da mağdur ederken şöförler odası konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
BİZ NE YAPALIM?
Taksi şöförleri ise konu hakkında konuşmaktan kaçınırken “Biz ne yapalım? Herşeye zam yapıldı. Taşıt vergileri arttı. Benzin arttı. Yeni yılda herkes zamlarını da alıyor fakat şöforlerin açılış ücretlerine henüz zam yapılmadı. Yetkililerden yardım bekilyoruz. Bizde vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz hakkımız neyse onu alalım diyoruz ama fix fiyat uygulamak zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman vatandaş bizimle tartışıyor, biz onlarla ister istemez tartışmak zorunda kalıyoruz.” İfadelerine yer vererek mağduriyetlerine çözüm istediler.
HABER-FOTO: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.