DEPREMİN ENKAZINDA BİR FİLM FESTİVALİ

DEPREMİN ENKAZINDA BİR FİLM FESTİVALİ

Uluslararası Antakya Film Festivali tanıtım toplantısı 5 Ekim 2023 Perşembe günü Feshane Artİstanbul’da yapıldı. Festival koordinatörü Atakan Metin’in açılış konuşmasının ardından, festival başkanı Mehmet Oflazoğlu konuklara; festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı.

Metin “İlk defa bir festival, en konforsuz bununla beraber en iyileştirici durumu vaad ediyor”
‘Antakya Varsa Ben de Varım’ mottosuyla yapılacak festivalin hangi şartlarda gerçekleştirileceğini aktaran festival koordinatörü Atakan Metin “Festivale gelmek isteyenler öncelikle alıştıkları günlük konforlarını unutmalılar. Empatiyi yerinde yapmak için çok iyi bir fırsat. Uzaktan destek, iyi niyet gösterisi hepsi makul ancak durumu yerinde görmek isteyenler, emin olun çok farklı dönecekler kendi rutinlerine. Film festivali standartlarını elden geldiğince gerçekleştirmeye gayret ediyoruz ancak bu yıla özel Antakya’ya sanatla, sinemayla şifa olmaya çalışacağız. İlk defa bir festival, en konforsuz bununla beraber en iyileştirici durumu vaad ediyor” dedi. Metin, Kültür Bakanlığı’na, saha organizasyonunu yapan CefWorks ekibine, Antakya’ya basın ulaşımını sağlayan Datassist’e, sektörel buluşmaların öncüsü Prof Dr Emin Önder’e, su ihtiyacını karşılayan Sultan Su’ya, basın toplantısının organizasyonunu gerçekleştiren İBB yetkililerine, basın destekçileri; ekranom, diverseffect, bidolu sinema, deepdeets, bültenx, arka pencere, estyapım, world of Türkiye ve sistem9’a, festival gıda tedarikçisi Balaban Dondurma’ya ve tüm katkı verenlere teşekkür etti.

Oflazoğlu: “Film gösterimleri konteyner kentlerde ve çadır yerleşkelerinde”
Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu yaptığı konuşmada film gösterimleri ve etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Filmlerimiz Koç Konteyner Kent Amfi Sahne, Koç Konteyner Kent Kongre Salonu, Dostlar Yerleşkesi / Serinyol, Zübeyde Hanım Konteyner Kent / Samandağ, Tmmob Sosyal Etkinlikler Çadırı İskenderun da gerçekleştirilecek.
Etkinlikler: “Zeynep Öykü Arp Konseri ve Uçaneller Kukla Tiyatrosu”
Etkinliklerimiz ise; Açılış töreni ve Ödül töreni Koç Konteyner Kent, Uçaneller Kukla Tiyatrosu Koç Konteyner Kent, Zeynep Öykü Arp Konseri Dostlar Yerleşkesi / Serinyol, “Senaryoda ‘Tip ve Karakter’ Atölyesi / Dr. Ersin Aycan (İnönü Üniversitesi radyo, televizyon ve sinema bölümü) Koç Konteyner Kent’, Teoman Kumbaracıbaşı Konseri Koç Konteyner Kent’ de yapılacaktır.

Festivalde bir ilk: “Sektörel Buluşmalar”
Festivalin 11’nci yılında ilk defa sektörel buluşmalar yapılacağını kaydeden Oflazoğlu ayrıntıları şöyle aktardı. “15 Ekim Pazar günü gerçekleşecek sektörel günlerimizi Prof Dr Emin Önder hocamızın sayesinde başlatıyoruz. ‘Ruhsal Dayanıklılık ve Sosyal Destek’ Etkinliği alt teması ile gerçekleşecek günümüzde izleyicilerimizi Koç Konteyner Kent’e bekliyoruz.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.