DEPREMZEDELERİN ÖĞRENCİ YÜKÜ HAFİFLİYOR

DEPREMZEDELERİN ÖĞRENCİ YÜKÜ HAFİFLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete ’de yayımlanan karar, 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde yaşayan üniversite öğrencilerini sevindirecek nitelikte. Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde ikamet eden öğrenciler ile bu bölgelerde örgün öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin öğrenim ücretleri ve katkı payları devlet tarafından karşılanacak.

Bu karara göre, OHAL ilan edilen illerde yaşayan ya da eğitim gören üniversite öğrencileri ile örgün öğretimlerini bu bölgelerde sürdüren öğrencilerden öğrenim ücreti veya katkı payı alınmayacak. Ayrıca, 2023-2024 Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş öğrenciler, ödedikleri miktarın yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.
Gazze’de ikamet eden öğrencilerin eğitim ücretleri de devlet tarafından karşılanacak. Söz konusu karara göre, 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde Gazze şehrinde ikamet eden ve yüksek öğretim kurumlarında ön lisans veya lisans eğitimlerine devam eden öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretleri de devlet tarafından karşılanacak.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.