Meşale Gazetesi

HATAY’IN MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE’DE 1.

HATAY’IN MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE’DE 1.

2006 yılında Hatay’da 5 dekarlık alanda başlayan muz yetiştiriciliği bugün itibariyle 800 dekarın üzerine çıktı. Maydanoz, pazı gibi ürünlerin üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer alan Hatay’ın muz yetiştiriciliğinde de iddialı olduğu gözleniyor.

Verimli toprağı ve uygun iklim yapısı nedeniyle muz yetiştiriciliğine uygun olduğu saptandıktan sonra bu alanda göz dolduran Hatay, muz yetiştiricilerinin merkezi haline geldi.
Yıl da yaklaşık 5 bin ton ürün alındığını hatırlatan yetkililer, bu rakamın yıllar içinde 10 bin tona kadar çıkabileceğine işaret ettiler.
Özellikle Arsuz ilçesinde muz ekiminin yaygın olduğunu aktaran üreticiler ise Arsuz ilçesinin diğer ilçelere göre iklim itibariyle daha uygun olduğunu söylediler.

Üreticiler, “Devletin bu konuda teşvikleri var. O teşviklerden de faydalanarak daha rahat koşullarda çiftçilik yapıyoruz. Bölgemizde yetiştirilen muzun kalitesi ve iriliği de iyi. Kaliteli bir muz yetiştiriyoruz. Seraların kurumundan sonra fazlaca bir maliyet gerektirmediği gibi yüksek getirisi olan bir üründür. Bu nedenle seralar her geçen gün artış gösteriyor” dediler.
Bur başka üretici ise muz yetiştikten sonra pazarlama sorunu olmadığını alçısının çok olmasından dolayı çiftçilerin rağbet gösterdiğini söyledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.