DÖRTYOL’DA 17 BİN NÜFUSLU SÜLALE BİR ARAYA GELDİ

DÖRTYOL’DA 17 BİN NÜFUSLU SÜLALE BİR ARAYA GELDİ

Hatay’ın Dörtyol İlçesinin Çat köyü nüfusuna kayıtlı  olan ve hepsi akraba olan Çatlılar 23 soy isim ve yaklaşık  17000 bin nüfus ile Hatay’ ın en büyük aileleri arasında yer alıyor.  1850′ li yıllarında Ulaşlılar ve Derviş Paşa isyanı olarak bilinen olaydan sonra Amanos dağlarının  değişik bölgelerine yerleşen Çat köylüleri olayların yatışmasının ardından hayatta kalanlarıyla tekrar Çat köyüne  yerleşmişler  ve 1968  yılında bir kısmı Devletimiz tarafından göç ettirilerek çoğunluğu Dörtyol olmak üzere Osmaniye ve Hassa bölgelerine yerleştirilmişlerdir. Hayvancılık ve Tarım için köyde kalanlar ise 1994 yılında da Terör olaylarından dolayı Dörtyol ve Mahallelerine göç ettirilerek köy boşaltılmış şu an ise köylüler tarafından yaylak olarak kullanılmaktadır. Hepsi akraba olan ve  ÇATLILAR olarak anılan  bu büyük aile Küpeli, Bozkurt, Karaca,Ak, Akalın, Bozdaş, Çelik, Anıl, Sarıcan, Çakır, Sönmez, Sayar, Çiçek, Vural, Koca, Varlı, Keleş, Açıcı, Selimen, Kocaoğlu, Çetin, Kurt ve  Kılıç olmak üzere toplam 23 soy isim ile Hatay’ın en büyük aileleri arasında bulunuyor.Aile gençleri Anne tarafından Küpeli’lerden  Hamdi Ünal’ın  başkanlığında 25  Nisan 2022 tarihinde Dörtyol Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat ederek “Dörtyol Çatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adında bir dernek müracaatında bulundular.Hatay Valilik Makamınca müracaatları kabul edilen dernek  23 Mayıs 2022 tarihinde Resmen kurularak faaliyetine başladı.

AÇILIŞA PROTOKOL AKIN ETTİ

12 Haziran 2022 tarihinde Kuzuculu Mahallesi Abdullah Karaca Caddesi No: 139-B adresinde Kuran’ ı Kerim okuyup, Kurban Kesip, Selavatlar eşliğinde Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün’ Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Hatay Millet Vekili Hacı Bayram Türkoğlu, MHP İlçe Başkanı İlyas Berik,  AK Parti İlçe Başkanı Burak İzgİ, BBP İlçe başkanı Nazmi Kıymacı, İYİ Parti İlçe Başkanı Gürcan Eker’ in teşrifleri ve aile bireylerinin katılımı ile Dernek Binasının açılışını yapıp, aynı gün Kuzuculu Zübeyde Hanım Parkında ilk faaliyetleri olan  “Çatlılar Geleneksel Sıla’ i Rahim Günü “adı altında  şenlik düzenlediler. 1500 kişinin katılım sağladığı Sıla’ i Rahim günü etkinliği,  Kılınan  Öğle Namazına müteakip Yemek ikramı, yemek duası ve ardından okunan Kuran’ ı Kerim Tilaveti ve Mevlit’i Şerif ile tüm geçmişlere edilen duanın ardından, ziyaretler ve hasret giderme ile sonlandırıldı.

Dernek yönetimi ” Çatlılar Geleneksel Sıla’ i Rahim Günü” kararı aldıklarını, her yıl bu etkinlikleri yapacaklarını, daha çok aile bireylerine ulaşıp, daha kalabalık ve daha da coşkulu bir şölen haline getireceklerini belirttiler. Ayrıca en kısa zamanda Genel Kurul yapılacağını, Dernek yönetimine her soy isimden en az  bir kişi alacaklarını, temsilde eşitlik, katılımda çoğulculuk ilkesi ile işlerini  İstişare ile yapıp örnek bir  Yönetim uygulayacaklarını belirttiler.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.