DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez Dünya Radyoloji Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başhekim Sönmez yayınladığı mesajda; “Türk radyoloji Derneği raporuna göre ‘Türkiye, MR tetkiki sayısında 1000 kişiye düşen 144 tetkik ile OECD ülkeleri arasında ilk sırada yer almaktadır (OECD ülkeleri ortalaması 57 tetkik). BT tetkiki sayısında ise 1000 kişiye düşen 245 tetkik ile OECD ülkeleri arasında dokuzuncu sıradadır (OECD ülkeleri ortalaması 143 tetkik). Ülkemizde nüfus başına düşen radyolog sayısı ise 100.000 kişiye düşen yaklaşık 5 radyolog ile çoğu Avrupa ülkesinin yarısı ila üçte biri düzeylerindedir. Dünya Radyoloji Teknikerleri Derneği ISSRT bu yıl ki 8 Kasım dünya radyoloji gününde Hasta güvenliğini ön planda tutmuştur. Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği olarak bizlerinde kaliteli hizmet sunumu, uygunsuz tetkiklerin önüne geçilmesi yönünde derneğimiz çalışmalarına devam etmektedir.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

REKLAM ALANI

Bu alanda yapılacak her çalışmada, her platformda meslektaşlarımızın görüşlerini dile getireceğiz. Gelişen teknoloji ile birlikte tıbbi ışınlamalarda kullanılan radyasyon oranlarında her ne kadar düşme olsa da hasta ve çalışan sağlığı açısından radyasyonun stokastik etkilerini yok saymak mümkün değildir. Bu kapsamda Radyasyon Güvenliği konusunda toplumun tüm bireylerinin bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Tıbbi görüntüleme Teknisyen/Teknikerlerinin de eğitimlerinin Lisans /Yüksek Lisans/Doktora seviyelerine çıkartılarak medikal ışınlamalarda toplum bireylerine en düşük dozları vermek üzere yetiştirilmesi de takip edilen en önemli konular arasında yer almaktadır. Bizler de Dünya Radyoloji Teknikerleri Derneği ISSRT gibi ÖNCE HASTA GÜVENLİĞİ diyerek hastalıkların teşhis-tedavisinde önemli bir rol üstlenen tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Hbaer:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.