RENKLİ MASALARIN KUVVETLİ SOFRASI: HATAY

RENKLİ MASALARIN KUVVETLİ SOFRASI: HATAY

Binlerce senedir birçok medeniyete konut sahipliği yapması münasebetiyle Osmanlı, Fransız ve Arap mutfağının da zengin çeşitlerini içinde harmanlayan gastronomi kenti Hatay, haiz olduğu 650’nin üstünde yiyecek, meze ve tatlı çeşitleriyle her damak tadına hitap ediyor.

Kuvvetli mutfağıyla damakları şenlendiren kentte öne çıkan eşi olmayan lezzetleri ortasında sıcak yiyeceklerden sini kebabı, soğuk mezelerden Antakya Tuzlu Yoğurdu ve tatlılardan ise Antakya Künefesi sofraları süslüyor.

Tatlı denilince akla gelen kentlerin başlangıcında yer edinen Hatay’ın damakları tatlandıran lezzeti de Antakya Künefesi.

Tel kadayıfın yöreye özgü tuzsuz peynirle bakır tepsilerde kömür ateşinde ağır ağır pişirilen Antakya Künefesi, üstüne sıcak şerbet dökülmesinin akabinde mütevazi, fıstıklı, kaymaklı veya dondurmalı olarak tüketiliyor. Hatay’da közlenmiş biber, patlıcan, zeytin, nohut, domates, ceviz, suretiyle temel materyaller kullanılarak meydana getirilen yüzlerce çeşit meze de sofraları renklendiriyor.

Mersin’den Hatay’a tatile gelen Umut Kızıl ise tavsiye üstüne arkadaşıyla beraber sini kebabı yediğini oldukça leziz bulduğunu söylemiş oldu. Kızıl, Hatay mutfağını eşi olmayan bulduğunu ve her insanın bu lezzetleri tatması icap ettiğini kelamlarına ekledi.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.