ESNAFA MÜJDE GELDİ

Bir süredir esnaftan gelen Tabela ve İş Yeri Açma Ruhsat ücretleriyle ilgili yoğun talebi dikkate alarak meclis gündemine taşıyan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz müjdeyi verdi.

ESNAFA MÜJDE GELDİ

Bir süredir esnaftan gelen Tabela ve İş Yeri Açma Ruhsat ücretleriyle ilgili yoğun talebi dikkate alarak meclis gündemine taşıyan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz müjdeyi verdi. Mecliste oy birliğiyle geçen kararların ardından İş yeri Açma Harçlarında yüzde 50’nin üzerinde indirim yapıldı.Mecliste esnafın sorunlarıyla ilgili olarak CHP-İYİ Parti, MHP-AK Parti’nin ortak hareket ederek esnafın lehine hareket etmesi vatandaşın dikkatini çekerken, daha önce Nikah ve Otopark ücretlerini düşüren İzzettin Yılmaz bir indirime daha giderek hem esnaftan hem de vatandaştan alkış aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Antakya Belediye Meclisinde gerçekleşen toplantı sonrasında kararı sosyal medyadan duyuran İzzettin Yılmaz süreçte katkıda AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, HESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Antakya Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ve Bakkallar, Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Antakya Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı’ya da teşekkürlerini iletti.

REKLAM ALANI

YÜZDE 50 ÜZERİNDE İNDİRİM

Mevcut tarifeden yüzden 50’nin üzerinde indirim yapan Antakya Belediye Meclisi kararıyla ilgili olarak Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “07.08.2019 (Bugün) gerçekleştirdiğimiz Antakya Belediyesi Meclis toplantısında oybirliğiyle aldığımız karar ile daha önce m2’si ortalama 20 TL olan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı harçlarını 1.bölgede (Merkez Mahallelerde) m2’si 7 TL’ye, 2.bölgede (Merkeze yakın Eskiden Belde olup mahalleye dönüşen) m2’si 5 TL’ye, 3. bölgede (eskiden köy statüsünde olup mahalleye dönüşen) m2’si 3 TL’ye düşürdük.Bugün oybirliğiyle aldığımız Meclis kararının yasa gereği yaklaşık 10 gün içinde onay sürecinin ardından indirimler resmen uygulamaya geçecektir. Değerli esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTERİM
Nikah ve otopark, İşyeri Açma Ruhsatı harçlarında yaptığımız indirimlerden sonra, Tabela ve İlan-Reklam vergilerininde düşürülmesine yönelik tarifeler üzerinde bürokrat arkadaşlarımızın kapsamlı çalışmaları son aşamaya geldi. 1 Eylül 2019’da yapacağımız Antakya Belediyesi Meclis toplantısında İşyeri Tabela ve İlan-Reklam Vergilerinde de gerekli indirimleri yapacağız.

Şehrimizde hizmet veren esnafımızın sıkıntılarını her daim kendi sıkıntımız bildik. Esnafımızın yükünü hafifletmeyi kendimize borç bildik. Bu doğrultuda oy birliği ile karar alan Antakya Belediye Meclisimizin tüm üyelerine ve katkılarından dolayı AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, HESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Antakya Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ve Bakkallar, Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Antakya Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı’ya ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Antakyamıza ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Saygılarımla.” Ifadesini paylaştı. HABER: CANSU DİLEK

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.