Meşale Gazetesi

EXPO, HBB’Yİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİREBİLİR!

EXPO,  HBB’Yİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİREBİLİR!

Dünyada 1850’li yıllarda başlayan ve bugüne kadar devam eden EXPO fuarları, dünyanın önemli merkezlerinde ve ünlü başkentlerinde yapıldı. Bazı kentler bu konuda son derece başarılı oldu. Londra ve Paris gibi şehirler EXPO simgeleri ile zaten ünlü olan isimlerini daha da cazip hale getirerek, dünya turizminden ciddi bir gelir elde ediyorlar. Londra EXPO’sunun simgesi Londra Oteli bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde yüzlerce şubesiyle tam bir turizm konaklama merkezi haline gelmiş bulunuyor. Paris’in simgesi Eyfel Kulesini de her yıl milyonlarca insan ziyaret ediyor.

     70 yıllık EXPO süreci içerisinde Türkiye’nin fiilen katıldığı çok sayıda EXPO organizasyonu bulunuyor. Türkiye’de ilk EXPO ‘’botanik EXPO’’ adıyla 2016 yılında Antalya’da yapıldı. Antalya EXPO’sunun teması ‘’çiçek ve çocuktu’’. Üstelik Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Menderes Türel vardı ve Menderes Türel’in arkasında bizzat açılış törenlerine katılan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu vardı. Antalya EXPO’sunun organizasyon sorumluluğunu emekli büyükelçi Ali Rifat Köksal, üstlenmişti. Devletin bütün desteğine rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi EXPO organizasyonunun altında kaldı ve neredeyse büyükşehir belediyesi iflasın eşiğine geldi. O dönemde açıklanan rakamlara göre 1.7 milyar lira para harcanmıştı. İşte bu iflas o dönemin belediye başkanı Menderes Türel’in siyaseten de iflasına neden oldu.

      Böylesi bir siyasi iflasın maazallah efsane başkanın başına geldiğini düşünmek bile istemiyorum. Ama öyle bir tehlike seziyorum.  6 ay sonra başlayacak Hatay EXPO’sunun teması ‘’medeniyetler şehri’’ olarak belirlenmiş durumda. Ekim ayına kadar devam etmesi beklenen organizasyon için yapılan hazırlıkları değerlendiren EXPO uzmanları bu hazırlıklara gülüp geçtiğini biliyorum. Hatta bazı uzmanlar HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Hatay Büyükşehir Belediyesini bu projeden dolayı çok ciddi bir risk altına soktuğunu açıkça ifade ediyorlar. Aynı EXPO uzmanları bu projenin korona salgını sürecine denk geldiğine işaret ederek ‘’bu organizasyona dünyadan katılım son derece az olur’’ dolayısıyla zaten beş yılda bir yapılan bu EXPO’ların bir yada iki yıl mutlaka ertelenmesi gerektiğini ifade ediyorlar.  Öte yandan EXPO reklamlarının önümüzdeki günlerde HBB Başkanı Lütfü Savaş’a destek veren yerel ve genel gazetelerde, televizyonlarda  ve radyolarda  yayınlanmaya başlanacağı iddia ediliyor.  Bu görüşleri Hatay kamuoyuna duyurmak ta bizlerin görevidir. Haber:  Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.