İŞKUR SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDULAR

İŞKUR SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDULAR

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ilimizin tüm ilçelerinde içerisinde meslek edindirme kursları açarak vatandaşlarımızın meslek sahibi olmasına destek oluyor. Son olarak Altınözü ilçesinde El Nakışçısı, Yöresel Kilim Dokuyucusu ve Aşçılık (Yöresel Mutfak) alanlarında kurslar düzenlenmiş olup bu kurslar ilçe halkı tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır.    Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü ve yanındaki heyet açılan kursları ziyaret etti. Kurslar hakkında bilgi alarak ürünleri inceledi. İl Müdürü Ziya Yüksel, “İşkur olarak meslek edindirme eğitimleri ve işgücüne kazandırmak konusunda dün gibi bugün de azami gayretle vatandaşımızın yanındayız” dedi.

İŞKUR’ A GELDİ ÖNCE İŞİ SONRA İŞYERİ OLDU

Hatay’ın Altınözü ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki Semiha ARSLANOĞLU İşkur’ a müracaat ederek Toplum Yararına Program kapsamında (TYP) Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir ilkokulda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı.Etrafındaki insanlara yaptığı yemekleri ikram ederek beğeni kazanan ve teşvik edilen Semiha Arslanoğlu, İşkur aracılığıyla bulduğu işten kazandığı parayı kendisine sermaye yaparak kendisine “Evim Cafe” adını verdiği bir işletme açtı.Semiha Hanım İŞKUR ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “İşkur sayesinde sigortam yattı, düzenli maaş aldım. Evde oturmaktansa çalışmamı sağladı İşkur. Üniversite mezunu gençler mutlaka İşkur’ la irtibata geçmeli. Bir kez gidip iş bulamadım diye pes etmesinler. İşkur’ un işgücüne katkısı çok büyük.”Semiha Hanım işletmesinde biri usta ikisi servis personeli 3 kişiyi istihdam ederek iş hayatına devam ediyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.