EY… LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY SUSUZLUKTAN PERİŞAN…

EY… LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY SUSUZLUKTAN PERİŞAN…

EY… LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY SUSUZLUKTAN PERİŞAN…

Hatay’ın bir çok ilçesinde içme suyu şikayetleri hadsafhaya vardı. Antakya’nın Betonsan, Akevler, 75. Yılbulvarı, General Şükrü Kanatlı Mahallesi, İzmir Cad.,Ürgen Paşa Mahallesi ve bir çok mahallelerinde su kesintisi meydana gelmektedir. Ayrıca Defne ilçesi Sümerler ,Çekmece ,Kışlasaray Mahallelerinde ciddi anlamda susuzluk yaşanıyor. Hava sıcaklığının artığı bu günlerde susuzluğun insan yaşamını ve insan sağlığını tehdit eder duruma geldiğini belirten vatandaşlar HBB yetkililerini becerisizlikle suçluyor.
VATANDAŞ HBB BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ’I iSTiFAYA DAVET EDİYOR
Antakya’da çok sayıda mahallede su sıkıntısı yaşandığı belirten vatandaşlar susuzluğa çare bulamayan HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı istifaya davet ettiler. Samandağ ilçesi Koyunoğlu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar meydanda bulunan çeşmenin önünde bir araya gelerek ellerindeki boş şişelerle bir süre oturma eylemi yaptı.
YIL 2018 OLMUŞ,
BİZ HALEN EVİMİZE TAŞIMA SU GÖTÜRÜYORUZ
Mahallenin Samandağ-Antakya karayolu üzerinde olduğunu belirten vatandaşlar, şöyle devam etti: “Mahallenin ortasına getirilen bir su var, o da çok az akıyor, onun sırasına giriyoruz. Su da bazen aylarca gelmiyor. Su sıkıntısından çeşme başında birbirimizle tartışır duruma geldik. Mahallemizde yaklaşık 6 bin kişi yaşıyor. 4 yıldır su sorunu yaşıyoruz. Yıl 2018 olmuş, biz halen evimize taşıma suyu götürüyoruz. Nerede yaşıyoruz? Halen içme suyu şebeke hattımız yok.” Susuzluk yaşama yönelik bir tehdittir! Susuzluk, yaşamsal kaynaklardan yoksun bırakmaktır. İnsanı susuz bırakmak, açıkça insanlık suçudur” dediler.
HBB BAŞKANI
LÜTFÜ SAVAŞ SUSUZLUĞUN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETMEYE ÇALIŞIYOR
Yerel yönetimlerin, en önemli temel görevleri olan “Vatandaşına su sağlamak” görevini aksattığını ve savsakladığına işaret eden vatandaşlar “Su hatlarındaki arızaları ve elektrik kesintilerini bahane ederek, günlerce süren susuzluğun faturasını vatandaşa ödetmektedir. “Hatlarımızda arıza var, bu nedenle su yok, ne yapabiliriz” şeklindeki bahaneler, aslında acizliğin, beceriksizliğin itirafıdır. Hatlardaki arızayı bir haftada gideremeyen HBB yöneticileri, vatandaşı günlerce susuz bırakarak açıkça insanlık suçu işlemektedir.
VATANDAŞ İSYAN EDİYOR
Kaldı ki, hatlarda meydana gelen arızalardan vatandaş değil, HBB Başkanı Lütfü Savaş sorumludur. Sabotaj yok, terör saldırısı yok, deprem, sel gibi doğal afetler yoksa, su isale hatlarında durup dururken neden arıza olur? Elbette onun da yanıtı vardır: O da çürük malzeme, ucuz ekipman ya da yanlış kullanımdır. Bunların sorumlusu vatandaş değil, HBB Başkanı Lütfü Savaş’tır diyerek isyan ettiler. Kazım Çaylı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.