GÖZ YAŞLARINA BOĞAN GÖRÜNTÜ!

GÖZ YAŞLARINA BOĞAN GÖRÜNTÜ!

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yıkıma uğrattığı kentte enkaz altında kalan binlerce aracın götürüldüğü alan yaşanan felaketin bir kez daha gözler önüne seriyor.

Enkazların arasından çıkan binlerce aracın götürüldüğü toplama alanları adeta bir “Araba Mezarlığı”nı andırıyor. Ezilmiş, kırık camları, kopan motor ve tekerleriyle görenlerin yüreğini dağlayan binlerce otomobil, motosiklet ve kamyonetin bulunduğu alanlar insanları göz yaşlarına boğuyor.

Kent genelinde enkaz arasından çıkarılan araçlar, çekici yardımıyla belirlenen 3 noktaya toplandı. Plaka ve şase numarası kayıt altına alınan araçlar düzenli bir şekilde toplama alanına bırakıldı. Derince Mahallesi’nde, ezilen, ağır hasar alan, tekerleri çıkan, camları kırılan, motorları ortada duran binlerce aracın görüntüsü adete bir hurdalık ya da mezarlığı andırdı. Üzerlerinde enkazdaki beton parçalarından kalıntılar bulunan araçların bazılarının üzerini sahiplerinin naylon branda ile kapattığı görüldü.

Deprem felaketinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen alanda araçların bulunduğunu aktaran vatandaşlar, “Derin bir nefes aldık ve o kara gecenin ne kadar büyük felaketlere yol açtığını bir kez daha gördük. Araçların toplanma alanlarını gördükçe içimiz sıkılıyor. Toplanma alanlarından biri de Antakya-İskenderun karayolu üzerinde. Sürekli gözümüzün önünde. Keşke toplanma alanı böyle göz önünde bir yer olmaktansa daha görünmeyen bir alanda olsaydı. Sürekli aynı manzarayı görmek bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Öte yandan bir yılı aşkın süredir hala bölgede bulunan araçların sahibi ya ölmüş ya da hatayı bırakıp gitmek zorunda olanların arasında yer alıyor. Evet ilk güne göre araç sayısı çok azaldı ama azımsanmayacak kadar da halen araç var” dediler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.