GÜÇLENDİRİLEN BİNA SIFIR BİNA GİBİDİR

GÜÇLENDİRİLEN BİNA SIFIR BİNA GİBİDİR

Ünlü Japon Bilim Adamı Moriwaki orta hasarlı binaların güçlendirilmesiyle ilgili soruyu yanıtlamış ve güçlendirilen binanın usulüne göre yapılması halinde sıfır binadan farksız olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı Moriwaki o açıklamasında Hatay depreminin yarattığı yıkım nedeniyle büyüklüğünün 7.9 olduğunu hatırlatmış ve orta hasarlı binalarında güçlendirilip oturulmasını tavsiye ettiğini çünkü orta hasarlı binaların güçlendirilmesi sırasında konu uzmanı mühendislerin olası 9 şiddetinde ki bir depreme dayanacak hesaplar yaptıklarını söyledi. Moriwaki “Türkiye Japonya gibi bir deprem ülkesi. Depreme hazır olmak çok önemlidir. Tüm kurumların ve insanların hazır olması gerekir. Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesinde Doğu Anadolu Fayı ve Ege Fayı da kırılmaya başladı. Afyonkarahisar deprem açısından tehlikeli bir bölgede. Kırmızı alanda bulunuyor. 2-3 kez 6’nın üzerinde deprem yaşadı. Japonya da çok büyük depremler yaşadı. 9’a varan büyüklükte depremler oldu. Dünyadaki depremlerin yüzde 20’si Japonya’da gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.