HABİB-İ NECCAR ESERİ CUMHURBAŞKANINA HEDİYE EDİLDİ

HABİB-İ NECCAR ESERİ CUMHURBAŞKANINA HEDİYE EDİLDİ

Allah vergisi yeteneği 60 yaşından sonra ortaya çıkan, çıkardığı muhteşem eserler ve yaptığı çalışmalar ile görenleri kendine hayran sanatçı Hasan Bedi Belli’nin Habibi Neccar Maketi geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde hediye edilmişti.

Böylesine naçizane bir eseri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine bağışlayan sanatçı Hasan Bedi Belli ve eşini Rektör Prof. Dr. Veysel Eren makamında ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’ı teşriflerinde kendisine hediye edilmek üzere Habib-i Neccar Camii minyatür çalışmasını üniversiteye bağışlayan Hasan Bedi Belli’ye teşekkürlerini sunan Rektör Eren, sanatçıya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan bir Antakya mozaiği hediye etti.

El emeği göz nuru Habibi Neccar maketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilmesinin kendisi için büyük onur olduğunu ifade eden sanatçı Hasan Bedi Belli açıklamasında:”Bana bu duyguyu yaşatan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’e şükranlarımı sunuyorum.Büyük bir özenle hazırladığım eserimin gördüğü büyük kıymet deprem sonrası bizler için moral motivasyon olmuştur.Covid 19 sürecinde başladığım maket yapımında Habibi Neccar Camisi maketinin yanı sıra Ulu Cami,Hatay Büyükşehir Belediyesi Tarihi Binası, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi, St Pierre Kilisesi ,Hz.Hızır Türbesi,Roma Köprüsü ve Affan Kahvesi maketlerimde yer almaktadır.Uygun bir atölye bulmam halinde hem eserlerimi sergileyeceğim hem de yeni çalışmalarıma devam edeceğim.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.