HATAY DEVA’YI BEKLİYOR

HATAY DEVA’YI BEKLİYOR

Babacan Yetişen’e Konuştu

İskenderun İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Hatay’a gelen Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, duayen gazeteci Ahmet Yetişen’e konuştu.

Hatay’ın yeni rengi hatay.com’da + gündem programının konuğu olarak DEVA Partisi’nin politikalarından iktidara yönelik eleştirilere kadar çok sayıda konuda açıklama yapan Babacan, Hatay’ın DEVA Partisi’ni beklediğini gördüğünü partisine yönelik ilgiden son derece memnun olduğunu kaydetti.

6 SİYASİ PARTİ DE FARKLI GÖRÜŞE SAHİP

Babacan Hatay programının ardından sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada; “Hatay DEVA’yı bekliyormuş. Bunu gördük. İskenderun’da bize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. İskenderunlulara da kongremize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Hatay DEVA’yı bekliyormuş. Bunu gördük. Halk artık DEVA’yı istiyor. Ekonomik kriz herkesi mahvetti. 2019 yılında sayın Erdoğan ve damadı Merkez Bankası’nın döviz rezervini sattı. Ayrıca borçla alınan döviz dahi satıldı. Ülke kendini bir ekonomik krize attı resmen. Ülkemiz göçmenlerin güzergahı olmuş durumda. Suriyeliler ülkemize savaş nedeniyle sığındı. Biz onlara sığınmacı diyoruz. Peki Afganlara ne diyoruz. Ben kendilerine sordum. Sınır güvenliğini mi sağlayamıyorsunuz, yoksa bu da bir planın parçası mı dedim. Afganların bir kısmını yurdumuz üzerinden diğer ülkelere gönderip bir kısmını ülkemizde mi tutacaksınız diye sordum.

HERKES DURUMUN FARKINDA

Bugün İskenderun’da 7. sınıfa giden bir çocuğumuz beni durdurup göçmenlerle ilgili şu sözü söyledi; “Onlara vatandaşlık veriyorlar seçimde kendilerine oy kullansınlar diye. Onlar da gitmelerini bu yüzden istemiyor.” Emin olun herkes durumun farkında. Ülkemizi içinde bulunduğu bu zor durumdan DEVA Partisi çıkaracaktır. Biz bu kadrolara sahibiz. Cumhurbaşkanı adayı konusunda henüz bir uzlaşımız yok. 6 parti bir araya geldik ama biz 6 ayrı görüşe sahibiz. Orada ittifak yapıldı diye tek parti olmadık. Cumhurbaşkanı adayı ya o altı partinin onayı ile içimizden birisi olacak, ya da dışarıdan birisi olarak 6’lı ittifaka 7. imzayı atacak. Ancak henüz bir uzlaşı söz konusu değil. Bu süreç adım adım gidilen bir süreç. Her toplantıda bir tuğla koyuyoruz. Basamak basamak gideceğiz ki sağlam olsun. Bu süreci böyle değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.Babacan, programın sonunda gazeteci Ahmet Yetişen’e ve hatay.com’a teşekkürlerini sundu. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.