Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde performans testleri

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın: “Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek”

Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde performans testleri

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın: “Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek”Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde performans testlerine başlandığını ve tesis ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edileceğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada DSİ olarak insanın, toprağın ve bütün canlıların olmazsa olmazı olan suyu temin ettiklerini ve bütün canlıların ihtiyacını giderdiklerini belirtti.Bu kapsamda 81 İl İçme Suyu Eylem Planı hazırladıklarını aktaran Aydın, plan çerçevesinde şehirlerin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturduklarını belirtti.Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya gelindiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

” Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisi ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edilecek. Bu önemli projede bugüne kadar; tüm binalar tamamlandı, filtre binası nozulların montajı ve havuzların basınç testleri tamamlandı. Hatay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin en önemli aşamalarından olan ve işletmeye alınmadan önce yapılması gereken performans testlerine başlanıldı. Bu testlerinden bir ay sürmesi planlanmaktadır. Proje tamamlandığında günlük 123 bin metreküp ham su arıtılarak içmesuyu temin edilecektir.”Aydın, projenin yapılmasında en büyük destekçileri olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.