Meşale Gazetesi

HATAY İŞKUR KAPILARINI ENGELLİLERE AÇTI  

HATAY İŞKUR KAPILARINI ENGELLİLERE AÇTI  

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüsnü Çelik başkanlığında Hatay’da faaliyet gösteren engelli STK başkanlarının da katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda kendi işini kurma hibe projeleri ve engellilere dönük çalışmalar hakkında Aktif İşgücü Hizmetleri Servisi Personeli ve Engelli Danışmanları tarafından bilgilendirme yapıldı. Bilindiği üzere İŞKUR’a engelli kaydı olan ve iş gücünün en az % 40’ından yoksun olduğuna ilişkin Sağlık Kurulu Raporu olan kişilerden 18 yaşını tamamlamış, ilk kez kendi işini kuracak olan engellilere kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve demirbaş desteği adı altında en fazla 65 bin TL ‘ ye kadar hibe desteği veriliyor.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK 

Kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını 10 Haziran 2022 saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekiyor. İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezine elden veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Vatandaşlar Engelli Hibe Desteği hakkında detaylı bilgi almak için www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberi’ni inceleyebilecek. Ayrıca Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya İskenderun Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Engelli İş Koçlarından da bilgi alabilecek. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.