Meşale Gazetesi

HATAY KÜLTÜR KOLEJİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

Bölgemizde verdiği eğitim öğretim ile her daim fark yaratan Kültür Koleji, Sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikleri ile göz doldurmaya devam ediyor.

HATAY KÜLTÜR KOLEJİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE GÖZ DOLDURUYOR

Bölgemizde verdiği eğitim öğretim ile her daim fark yaratan Kültür Koleji, Sosyal sorumluluk projeleri ve etkinlikleri ile göz doldurmaya devam ediyor.
Son olarak okulda düzenlenen Bilim ve Eğlence Merkezi Planetaryum etkinliği ile adeta uzay üssüne dönen Kültür Koleji gün boyu devam eden programda sadece kendi okulunun öğrencilerini değil diğer okullardan öğrencileri etkinliğe dahil etmesi ile takdir topladı.
Kültür Koleji konferans salonunda yoğun katılım ile gerçekleşen “Gökyüzü hakkında bilmediklerimiz” konulu seminer ile start alan program hemen akabinde Atölye çalışmaları, Astronomi ve uzay bilimlerinde eğitim amaçlı kullanılmaya başlayan daha sonra da okullarda eğitimi eğlenceli bir şekle çeviren Planetaryum (Uzay Çadırı) etkinliği ile devam etti.
Ortalama 25 dakika süren seanslarda uzay çadırına giren öğrenciler 4k projeksiyon ve ayna yardımı ile görüntüler ile uzayın derinliklerine yolculuk yapmanın heyecanını yaşadılar.


Etkinliğin bir parçası olan Astronot gün boyu dolaştığı Kültür Koleji’nde renkli görüntüler yaşanmasına sebep olurken öğrenciler, öğretmenler ve veliler günün anısına Astronot ile bol bol fotoğraf çekildiler.
Kültür Koleji bahçesinde özel olarak hazırlanan alanda okulun Müzik Öğretmeni Serkan Kaplama yönetiminde İngilizce öğretmeni Mehmet Ali Ünal ve öğrenciler tarafından konuklara sunulan müzik ziyafeti ve ikramların yer aldığı etkinlik havanın kararmasına kadar devam etti.
Havanın kararması ile birlikte alanında uzman ekip tarafından kurulan teleskoplar ile Ay, Jüpiter ve Satürn gezegenleri gözlem yapıldı. Teleskoplarda uzun kuyrukların oluştuğu etkinliğe katılım gösteren herkes uzatın derinliklerinde yolculuk heyecanı yaşarken Kültür Koleji yönetimine böylesine başarılı ve faydalı bir etkinlik düzenlediklerinden dolayı teşekkür ettiler.Kültür Koleji olarak Dünyanın en büyük bilim müzelerinde gösterilen muhteşem bir etkinliğe imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Kurucu Müdür Ali Girişken yaptığı açıklamasında:” Kültür Koleji öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, Misafir okullarımız ve velilerimizin heyecan ile takip ettikleri Bilim ve Eğlence Merkezi Planetaryum etkinliğimiz ile faydalı bir çalışmaya daha imza attığımızı düşünüyorum.
Adeta bir uzay festivali havasında gerçekleşen etkinliğimizde güneş, ay, yıldızlar, uydular, gezegenler, bilinen diğer tüm gök cisimlerinin konumlarını, hareketleri hakkında faydalı bilgilendirmeler yapıldı.
Daha önceki etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de sadece kendi öğrencilerimizi değil Samandağ ve Antakya’dan misafir okullarımızın öğrencilerini de ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. 21.Yüzyılın Okulu sloganı ile devam ettiğimiz eğitim öğretim programımızda sezon içerisinde daha birçok faydalı etkinliğe ev sahipliği yapacağımızın müjdesini vererek etkinliğimize katılım gösteren herkese, büyük emek harcayan proje koordinatörü fizik öğretmenimiz Hatice Zabun başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve Bilim ve Eğlence Merkezi Planetaryum ekibine teşekkür ediyorum.” dedi. HABER MERKEZİ


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.