HATAY SELE TESLİM: 70 VATANDAŞ SELDE MAHSUR KALDI

HATAY SELE TESLİM: 70 VATANDAŞ SELDE MAHSUR KALDI

Hatay’ın Antakya ilçesi aşırı yağışlarla birlikte sele teslim oldu. 70 vatandaş selde mahsur kalırken ekipler mahsur kalan vatandaşlara yardım etti.

Kentte çok sayıda yol ve altgeçit ulaşıma kapanırken çok sayıda vatandaş yollarda mahsur kaldı.

Antakya ve Defne ilçelerinde bulunan Uğur Mumcu Bulvarı alt geçidi, Kavaslı Battı çıktı alt geçidi, Honda Kavşağı alt geçidi, Otogar ve EXPO yolu ile Vali göbeği etrafındaki tüm yollar aşırı su birikintisi sebebiyle trafiğe kapandı. Sağanak sonrası Arsuz-Çevlik arasındaki yolda çökme yaşandı.

REKLAM ALANI

AFAD 292 ARAÇ VE 697 PERSONEL İLE SAHADA

Ekipler kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Antakya Uzun Çarşı her yağmurda olduğu gibi bu yağmurda da su altında kaldı. Habib-i Neccar Dağı’ndan gelen sel suları çarşıyı esir aldı. Ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren selin oluşturduğu olumsuzlukları gidermek için çalışmalara başladı. AFAD ile Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de gece saatlerinden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. AFAD İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimizde etkili olan kuvvetli yağışlar sonucunda ilimiz genelinde meydana gelen olumsuzluklara karşı TAMP kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarımız 24.05.2024 (Perşembe gecesi) tarihinden itibaren 24 saat esaslı olarak sahada çalışmalarını yürütmektedir.

– Kamu kurum kuruşlarımıza ait 292 Araç ve 697 görevli personel ile sahada müdahale çalışmaları sürdürülmektedir.

– Mahsur kalan toplam 70 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi sağlanmıştır.

– Yağışlara bağlı olarak;

* Antakya ilçesi Atatürk Caddesi eski Orman İşletme Müdürlüğü ile Köprübaşı mevkii arasındaki yol,

* Antakya ilçesi Çevre yolu TOKİ Alt Geçidi ile Çekmece Köprüsü arasındaki yol,

* Defne ilçesi Harbiye Caddesi (Sümerler Mevkii),

* Defne ilçesi Uğur Mumcu Bulvarı Altgeçidi olmak üzere geçici olarak trafiğe kapatılan yollarımız ekiplerimizin çalışması sonucu trafiğe açılmıştır.

* Antakya ilçesi Kavaslı Altgeçidi ve Expo yolu geçici olarak trafiğe kapatılmıştır.

– Trafiğe kapatılan yollarımızda suyun tahliye işlemleri devam etmektedir” denildi.

HATAY’DA SELİN ARDINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

HATAY’ın Antakya ilçesinde etkili olan yağışlarla birlikte oluşan sel afetinin izleri sabahın erken saatlerinden itibaren ekipler tarafından silinmeye başladı. Kentte çok sayıda noktada yollar araç trafiğine kapatılırken ekipler altgeçitlerde çamurları ve selin sürüklediği malzemeleri temizliyor. Kapanan rögarlarda da bakım çalışması yapan ekipler kent genelinde çok sayıda araç ve personel ile çalışmalarını sürdürüyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.