HATAY VALİLİĞİ KÖYLERİ İHYA EDİYOR

HATAY VALİLİĞİ KÖYLERİ İHYA EDİYOR

HATAY’DA 39 KÖYDE 1312 KONUT YAPILACAK

TOKİ eliyle Hatay’da 6 Şubat deprem felaketinde zarar gören 39 köyde 1312 konut yapılacağı açıklandı.

Hatay Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün büyük gayretleriyle 15 ilçede belirlenen mahallelerde 1312 konutun yapımına başlandığı açıklanırken, ortaya koyulan gayret vatandaşların takdirini kazandı. 6 Şubat deprem felaketinin ardından devletimizin tüm imkanları Hatay için seferber edildi. Kentimize atanan koordinatör Vali Mustafa Masatlı ve beraberindeki heyet, yıkımın ilk anlarından itibaren kentte kurtarma faaliyetleri, çadır başta olmak üzere gıda giyim eşyalarının dağıtımı, çadırkentlerin kurulumu gibi çok çeşitli konularla başa çıkmayı başardı. 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, onbinlerce vatandaşın yaralandığı deprem felaketinden kısa bir süre sonra enkaz kaldırma ve kenti ihya çalışmalarına da başlayan Hatay Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için kenti projelendirdi.

HATAY’DA KÖYLER KISA SÜREDE AYAĞA KALKACAK

Hatay’da ihya çalışmalarının ilk önce köylerden başlaması, binlerce vatandaşı sevindirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 30 Mart 2024’e kadar deprem felaketinde zarar gören 39 köyde 1312 konut yapılacağını açıkladı. Yakın dönemde Altınözü’nde 25 evin vatandaşlara teslim edilmesinin ardından diğer mahallelerde de çalışmaları hızlandıran Hatay Valiliği ve İl Müdürlüğü, kentin söz verildiği gibi kısa sürede ayağa kaldırılacağını belirtti.

VATANDAŞLAR VALİLİK VE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE MİNNETTAR

Hatay’da yıkım çalışmalarının sona gelmesinin ardından daha da hızlanacak inşa çalışmalarının yanı sıra köylerin de TOKİ eliyle ayağa kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten vatandaşlar, başta Hatay Valiliği olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini sundular.Haber:Zeliha Naz ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.