HATAY’DA 6 BİN YILLIK BİR YERLEŞİM: İSSOS-EPİPHANEİA

HATAY’DA 6 BİN YILLIK BİR YERLEŞİM: İSSOS-EPİPHANEİA

Hatay Erzin’deki İssos-Epiphaneia Antik Kenti, şimdiye kadar M.Ö. 2. yüzyıla tarihlendiriliyordu. Buluntular kentin günümüzden 6 bin yıl öncesine kadar gittiğini gösteriyor.

Doç. Dr. Banu Özdilek | ozdilek.banu@gmail.com/ İssos-Epiphaneia Kazıları Bilimsel Danışmanı / Dr. H. Onur Tıbıkoğlu | hsnonur@gmail.com / İssos-Epiphaneia Kazıları Bilim Ekibi Üyesi –  İssos-Epiphaneia Antik Kenti, günümüzde Hatay’ın en kuzeyinde yer alan Erzin ilçesinin Gözeneler Mevkii’nde bulunuyor. Kentin üzerinde bulunduğu antik İssos Ovası, Doğu Akdeniz’e açılan kıyılarıyla Anadolu ve Suriye-Mezopotamya arasındaki kara ve deniz ulaşımı açısından uygun bir geçiş olanağı sağlar. Bu iki kültür bölgesi arasındaki bağlantıyı sağlayan konumu ile uygun yaşam koşullarını karşılayan coğrafi özellikleri bölgenin Prehistorik dönemlerden itibaren yoğun iskân görmesine; tarım, denizcilik ve ticaret faaliyetlerinin yapılmasına olanak sağlamıştır. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.