HATAY’DA KESİN OLMAYAN SONUÇLAR

HATAY’DA KESİN OLMAYAN SONUÇLAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Öntürk kazandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Öntürk kazandı.Kesin olmayan sonuçlara göre, Mehmet Öntürk 344 bin 765, CHP adayı Lütfü Savaş 340 bin 922 oy aldı. (Açılan sandık oranı: Yüzde 99,77 )

Öntürk’ün öz geçmişi

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde doğdu.İlk ve ortaokulu Kırıkhan’da, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesinde tamamlayan Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdi.Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24, 25. ve 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve ardından AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mehmet Öntürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hatay’ın Antakya ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İbrahim Naci Yapar kazandı.Hatay’ın Antakya ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İbrahim Naci Yapar kazandı.Kesin olmayan sonuçlara göre, İbrahim Naci Yapar 64 bin 243, CHP adayı Hüseyin Aksoy 46 bin 777 oy aldı.

Yapar’ın özgeçmişi-

İbrahim Naci Yapar, 23 Nisan 1966’da Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamlayan Yapar, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.1991-1992 yıllarında Altınözü Hacıpaşa Belde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 1992-1999 yıllarında da Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında inşaat mühendisi olarak görev yapan İbrahim Naci Yapar, daha sonra kendi işletmesini kurdu.Yapar, 2004-2009 yıllarında AK Parti Antakya Belediyesi Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.İbrahim Naci Yapar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hatay’da son ana kadar büyük heyecana sahne olan 31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre en fazla ilçeyi AK Parti kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 15 ilçenin 8’ini kazanırken CHP 4, MHP 1, TİP 1, BBP 1 ilçede kazanmayı başardı. Yine resmi olmayan sonuçlara göre Hatay’daki en yüksek oy oranını yüzde 64,49 CHP Arsuz Adayı Sami Üstün alırken AK Parti Yayladağı’nda Mehmet Yalçın yüzde 61,20 ile en yüksek oy oranına sahip ikinci aday oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.