HATAY’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

HATAY’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın sağlık sisteminin depremle birlikte çöktüğünü ve bir daha toparlanılamadığını belirtti.

TBMM’de Hatay’a destek çağrısında bulunan Güzelmansur, “Hatay’da sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Hastane yok, depremde yıkılan devlet hastaneleri yerine Defne Devlet Hastanesi kuruldu. O da sağlık hizmeti talebini karşılamaktan çok uzak; ekipman yok, ameliyathane yok, uzman hekim yok, anjiyo merkezi yok, gebelerin ulaşabileceği doktor yok, esnek çalışma yok, adaletli nöbet sistemi yok, aile sağlığı merkezleri yıkıldı, hasar aldı, yeni ASM yok, verilen konteynerlerde çalışabilecek alan yok. Antakya’da deprem sonrası nüfus kalmadı ama aile hekimlerine nüfusa göre maaş veriliyor. Düzenleme yapılmazsa aile hekimimiz de kalmayacak. Sekiz ayda var olan tek şey yok olanların sayısının giderek artması. 6 Şubat Depremi ile birlikte Hatay’da sağlık sisteminde yaşanan sorunları TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdim. Hatay’da sağlık sistemi çöktü. Hastane yok, ekipman yok, personel yok. Hekimler için yeterli, adaletli bir çalışma düzeni yok.  Seçim öncesi verilen sözler yine havada kaldı. Gerekli düzenlemeler ve çalışmalar hızlıca yapılsın. Sesimiz duyulup, sorunlarımız çözülene kadar mücadeleye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.