HATAY’DA ULAŞIM ARAPSAÇI

HATAY’DA ULAŞIM ARAPSAÇI

Asrın Felaketinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçti ama ulaşım sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Vatandaşlar ise bu duruma isyan ederek, “Artık ne söyleyeceğimizi şaşırmış durumdayız. Bir yerden bir yere gitmek artık bizim için ölüm olmaya başladı” dediler. Yaşanan felaketin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti ama Antakya’da ulaşım sorunu bir türlü giderilemedi. Depremzede vatandaşların en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım olmaya devam ediyor. Her saat başı toplu taşıma bulamayan vatandaşlar hem otobüs bulamamaktan hem de fiyatların pahalılığından şikâyet ediyor. Deprem sonrası iyice sekteye uğrayan toplu ulaşım, vatandaşların birinci gündem maddesi haline geldi. Otobüslerin daha sık hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, yetkililere seslenmekten sıkıldıklarını ve artık bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

YETKİLİLER ARTIK SESİMİZİ DUYSUN

Artık bu soruna kalıcı bir çözüm isteyen vatandaşlar, “Defalarca ulaşım lazım dedikçe bizi görmezden geldiler. Fakat sabah saatlerinde işlerimize giderken ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. 30 kişilik bir otobüse 60 kişi biniyoruz. İtişe kakışı yolculuk yapmaya çalışıyoruz. Toplu taşıma ücretleri de oldukça yükseldi. Kısa mesafeye bile 20 lira ödüyoruz. Tek otobüs bir yere gitmiyor çoğu zaman iki ayrı otobüse biniyorsun. Bunun aynısını işyerinden dönüş içinde uyguluyoruz. Kazandığımızı yol ücretine ödüyoruz. Bunun dışında zamanımızın hepsi yolda geçiyor. Acilen çözüm üretilmesi gerek. Büyük eziyet oldu işe gitmek. Bir sonraki otobüse binme lüksümüz de yok. Çünkü saatte bir ya da yarım saate bir sefer yapıyorlar. Hal böyle olunca da biz muhatabı otobüs şoförü olarak alıyoruz ve ciddi tartışmalar yaşıyoruz. Elbette onların da elinde olan bir durum değil. Fakat bizim de sitemimiz bir tek onlara ulaşıyor. Bu konuda yetkili her kim ise artık sesimizi duysun. Ulaşım korkunç” dediler.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ DE ŞİKAYETÇİ

Kendilerinin de depremzede olduğunu söyleyen toplu taşıma sürücüleri ise, “Evet vatandaşlarımıza hak veriyoruz. Fakat kimse bizim gözümüzden bakıyor. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor emir kuluyuz bizlerde ne derlerse onu yapıyoruz. Zaten deprem bölgesi olması sebebi ile çok zor şartlar altında çalışıyoruz bir de vatandaşlar üzerimize gelince psikolojimiz daha da kötüleşiyor, çalışmak istemiyoruz. Biz ister miyiz vatandaşımızın mağdur olmasını, bizlerde mutlu değiliz. Fakat biz yamamız gerekenleri yaptık elimizden başka bir şey gelmiyor. Bundan sonrası artık yetkililerin elinde inşallah en kısa zamanda çözüme kavuştururlar” ifadelerini kullandılar.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.