HATAYLI 9 ÖĞRENCİNİN EĞİTİM YOLCULUĞU DARÜŞŞAFAKA’DA SÜRÜYOR
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka’ya geçtiğimiz yıl Hatay’dan 9 öğrenci katıldı. Darüşşafaka’nın deprem bölgesi için oluşturduğu ek kontenjandan yararlanan Hataylı öğrenciler, 5. sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar Darüşşafaka’da tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitimle geleceğe hazırlanıyor.
Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın deprem bölgesindeki 11 il için oluşturduğu ek kontenjan kapsamında Darüşşafaka ailesine katılan 100 öğrencinin eğitim yolculuğu sürüyor.
2023-2024 Eğitim ve Öğretim döneminde Hatay’dan gelen 9 öğrenci adaptasyon süreçlerini tamamlayarak şefkat yuvasında eğitimlerini başarıyla sürdürüyor. Beşinci sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı eğitim hakkı kazanan Hataylı öğrenciler; annesi ve/veya babası hayatta olmayan 4. sınıf öğrencilerini, 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmaya davet ediyor.
Bu yıl da deprem bölgesine 100 kontenjan
Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 6 Şubat depremlerinin ardından depremlerden etkilenen 11 il için ek kontenjan oluşturdu. Geçtiğimiz sene depremden etkilenen 100 öğrenciye tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim hakkı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bu yıl da depremden etkilenen 100 öğrenciyi kabul edecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı sınavı; 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de depremden etkilenen 11 dahil toplam 41 ilimizde düzenlenecek. Deprem olduğunda bölgede eğitim alan öğrenciler, daha sonra başka illerde ikamet etmeye başlasalar bile sınav giriş şartlarında belirtilen belgeleri beyan ettikleri takdirde deprem bölgesi kontenjanına dâhil edilecekler ve hâlen ikamet ettikleri illerde Darüşşafaka Sınavı’na girebilecekler. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da depremden etkilenen öğrenciler için Darüşşafaka Giriş Sınavı bir başarı sınavı değil, sıralama sınavı olacak.
Darüşşafaka Sınavı’na Başvurmak İçin: https://www.darussafaka.org/egitim-kurumlari/darussafaka-sinavi
Darüşşafaka’da eğitim
Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka; öğrencilerine yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da sınıflar günün ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenleniyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, ilk yapay zekâ sınıfını, ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni, ilk Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR-AR) laboratuvarını açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen okulu olan Darüşşafaka’da STEM, kodlama, girişimcilik ve dijital dönüşüm eğitimleri veriliyor. Darüşşafaka, öğrencilerine öncelikle yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da ortaokul ve lisede 7 farklı alanda öğrencilerin yeteneklerini keşfedip geliştirmeleri için 70’e yakın yetenek atölyesi bulunuyor.
Hataylı Salih’in hedefi bilgisayar mühendisi ya da oyun tasarımcısı olmak
Darüşşafaka’nın deprem bölgesi için oluşturduğu özel kontenjandan yararlanan Salih Kırbıyık, yeni okuluna alıştığını ve burada her günün heyecanlı geçtiğini belirterek, “Darüşşafaka Sınavı’nı babam öğrenmiş. Başlangıçta kazansam da gitmem diye düşünüyordum ama burada futbol sahası olduğunu öğrenince çok heyecanlandım. Sınava girdim ve kazandım.” dedi. En sevdiği derslerin Matematik ve Türkçe olduğunu kaydeden Salih, “İngilizcem çok gelişti. Gelecekte bilgisayar mühendisi ya da oyun tasarımcısı olmak istiyorum. Yaratıcı Okuma atölyesindeyim, orada kısa kitapları okuyor ve kitaplar hakkında tartışıyoruz. Ayrıca futbol takımına girdim, burada gerçek bir halı sahada futbol oynama olanağı kazandığım için çok mutluyum.” diye konuştu. Giriş koşullarına uyan tüm öğrencilerin Darüşşafaka Sınavı’na başvurmasını tavsiye eden Salih, sözlerini şöyle bitirdi: “Burası çok güzel bir okul… Darüşşafakalı olmak çok farklı… Varlığını her zaman yanınızda hissettiğiniz kocaman bir aileniz oluyor. Öyle ki mezun olduğunuz da bile bağınız hiç kopmuyor.”
Hataylı Derya’nın hedefi uçak ya da uzay mühendisi olmak
Darüşşafaka’daki eğitim yolculuğu yine deprem kontenjanıyla başlayan Derya Hamurcu, “Dayım, radyoda Darüşşafaka reklamını dinlemiş. Bu sayede Darüşşafaka Sınavı’ndan haberim oldu. Darüşşafaka’yı araştırdık. Araştırdıkça burada okuma isteğim arttı. Sınava test çözerek hazırlandım. Sınavı kazandığımda çok mutlu olmuştum.” diye konuştu. Gelecekte uçak ya da uzay mühendisi olmak istediğini belirten Derya, “Darüşşafaka’da aldığım eğitimle hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Burada Fikir Avcıları atölyesindeyim. Aynı zamanda badminton oynuyorum ve dramada çok iyiyim. Hatta 23 Nisan’da gösteri yapacağım.” dedi.
Darüşşafakalı olmanın bir ayrıcalık olduğuna değinen Derya, “Darüşşafaka sadece eğitim demek değil, bizim için aynı zamanda bir aile.” diye konuştu. Derya, bu yıl Darüşşafaka Sınavı’na girecek arkadaşlarına da şöyle seslendi: “Bu yıl sınava girecek arkadaşlarıma çalışmalarını, test çözmelerini ve panik olmamalarını tavsiye ediyorum. İyi çalışan, sınavı da geçer.” Haber Merkezi