HATAYLILARIN HER ÖĞÜN SOFRALARINDA BULUNDURDUĞU LEZZET: HUMUS

HATAYLILARIN HER ÖĞÜN SOFRALARINDA BULUNDURDUĞU LEZZET: HUMUS

ORTADOĞU’NUN MİRASI, DÜNYA SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ, HATAY MUTFAĞININ BAŞTACI HUMUS, HER ÖĞÜN SOFRALARI SÜSLÜYOR

Orta Doğu’nun mirası, Dünya sofralarının vazgeçilmezi, Hatay mutfağının baştacı her öğünde sofralarda farklı tariflerle sunulabilen humus, lezzeti ve sağlık faydaları ile herkesin favorisi olmayı sürdürüyor.

Tarihi uzun çarşıda kahvaltı sofralarında, öğle yemeği olarak veya dostlarla bir araya geldiğiniz bir akşam yemeğinde sofrayı tamamlayan bir meze olan Humus sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici ve sağlıklı bir yiyecektir. Nohut, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak gibi doğal malzemelerle yapılan humus, zengin bir besin kaynağıdır.

REKLAM ALANI

Kısa adı UNESCO olan ‘United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization’ ‘Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu” tarafından ‘Dünyanın 26. Gastronomi Şehri’ olarak ilan edilen şehrimizin soğuk mezeleri arasında zirvede yer alan Humusu dört kuşaktır en leziz hali ile müşterilerine sunan Çayırcı Ailesinden Hasan ve Halef Çayırcı’yı Semerciler Çarşısında bulunan işyerlerinde ziyaret ettik.

Her zaman olduğu gibi müşterilerine damak çatlatan humus lezzetini sunmak adına yoğun tempoda çalışan Çayırcı Hasan Usta humus bizim işimiz diyerek başladığı açıklamasında:” Humusumuz orijinal Antakya Humusudur. Çayırcı humusu bir markadır. Tabi bunu dedemiz merhum Muharrem Çayırcıya borçluyuz. Merhum babamızdan sonra üçüncü ve dördüncü kuşaklar olarak aile büyüklerimizin asla kalitesinden taviz vermediği humus lezzetini hiç bozmadan müşterilerimize sunmak adına var gücümüzle çalışmaktayız. Humus’ta kullanılan malzeme ve kıvam çok önemlidir. Aile geleneğimiz olan humusu en leziz biçimde sunduğumuz işletmemizde başarımızı aldığımız olumlu dönüşlerden görmekteyiz. Humus’u klasik biçimde servisimize ilave olarak Çam Fıstıklı, Cevizli, Yumurtalı, Nohutlu ve Kavurmalı biçimde ama Antakya’nın orijinal tereyağı ile birlikte servis yapmaktayız.

Humus, nohudun sağladığı yüksek protein ve lif içeriği sayesinde, özellikle vejetaryenler ve veganlar için mükemmel bir protein kaynağıdır. Humusta kullanılan zeytinyağı ve tahin, sağlıklı yağlar açısından zengindir. Humus, B vitaminleri, demir, magnezyum ve çinko gibi birçok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu besin öğeleri, bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlık için gereklidir. Humus, kan şekerini dengeli bir şekilde yükselten yavaş sindirilen karbonhidratlar içerir. Bu özelliği, humusu diyabet hastaları ve kan şekeri kontrolüyle ilgilenen bireyler için ideal bir atıştırmalık yapar.

İşte böylesine faydalı bir lezzeti Semerciler çarşısında bulunan ve hijyen koşullarının ön planda tutulduğu işyerimizde müşterilerimize yaptığımız sunumların yanında kilo ile de satış yapmaktayız. Aynı zamanda bu muhteşem lezzeti gelen talepler doğrultusunda Türkiye’nin her yerine kargo ile göndermekteyiz. Yoğun ilgi gördüğümüz İnstagram sayfamız olan @cayirci_1953’te hem ürünlerimizin fotoğraflarını izleyebilir  hem de sipariş verebilirsiniz.” dedi.

Çayırcı Hasan Usta’nın meşhur humusu için iletişim numarası 0 538 780 22 22. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.