HATAYSPOR SON DAKİKALARDA YIKILDI

HATAYSPOR SON DAKİKALARDA YIKILDI

Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Ligi’nin 2024-2025 sezonu açılış maçında Galatasaray’a karşı 1-0 öne geçtiği maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Joelson’un golüyle maçta 1-0 öne geçen Hatayspor üstünlüğünü koruyamadı ve mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı. Hatayspor’un golü Joelson’dan gelirken Galatasaray’ın gollerini İcardi ve Batshuayi attı. Özhan Pulat’ın öğrencileri sahaya kalede Erce, savunmada Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, orta alanda Massanga, Diack, Rui Pedro, kanatlarda Funsho, Joelson, forvette ise Strandberg 11’i ile çıktı. Rakip Galatasaray ise Muslera, Dubois, Abdulkerim, Davinson, Köhn, Torreira, Kerem, Ziyech, Mertens, İcardi 11’i ile sahaya çıktı. Turgut Doman’ın ilk düdüğüyle maça Hatayspor’un vuruşuyla başlandı. İlk tehlikeli atak Galatasaray’dan geldi. Barış Mertens’e pasını iletti. Mertens’in ortasında İcardi’den önce Hatayspor defansı araya girerek topu uzaklaştırdı. 8’de Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Torreira kaptığı topu Mertens’e aktardı. Ziyech önünde kalan topa kayarak şut attı, Erce topu kurtardı, Kilama topu ceza sahasından uzaklaştırdı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

REKLAM ALANI

10’da Galatasaray yine yüklendi. Ziyech içeriye çevirdi. Mauro Emmanuel İcardi arkasında kalan topa dönerek vurdu, top Erce’de kaldı. 21’de Funsho ile Hatayspor tehlikeli geldi. İçeriye ortasını Kerem Demirbay uzaklaştırdı. 23’te rakip ceza sahasında Abdulkerim’in hatasını fırsata çeviren Strandberg topu önüne aldı, ancak istediği gibi şut atamayınca top auta çıktı. 27’de İcardi derin pasla Ziyech’i gördü. Ziyech topu çekti vurdu, top defansa çarparak kornere çıktı. Mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi 0-0 eşitlikle tamamlandı.

LİGİN İLK GOLÜ JOELSON’DAN GELDİ

47’de Hatayspor ceza sahasında karambol yaşandı. Davinson Sanches ceza sahasında önce kafayla sonra ayakla denedi, Erce iki şutu da çıkardı. Ardından Abdulkerim önünde kalan topa sert vurdu, Erce bu şutu da çıkardı. Ardından defans topu uzaklaştırdı. 48’de Strandberg ceza sahasına yüklendi. Sol çaprazdan şutunu kaleci Muslera çıkardı. 49’da Barış Alper topu Cemali’den kurtardı. İçeriye ortaladı direğe yakın noktada topu Erce kornere çeldi. 50’de İcardi Barış Alper’e topu aktardı. Barış boş pozisyonda isabetsiz vuruşla net fırsattan yararlanamadı. 51’de Hatayspor Joelson Fernandes ile golü buldu. Kontra atakta Rui Pedro Muslera’yı çalımladı. Seken top Joelson’un önünde kaldı. Joelson isabetli şutunda golü buldu ve Hatayspor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 54’te Funsho ceza sahasına ortaladı. Köhn son anda topu engelledi. 56’da Köhn sol kanatta topu kaptı. Şutunda defansa çarpan topu Erce kontrol etti. 64’te Barış Lamine Diack’ı geçti. Çaprazdan şutunu Erce ayaklarının ucuyla çıkardı.

GALATASARAY GOLCÜLERİYLE SONUCA GİTTİ

80’de İcardi penaltıdan attığı golle maça dengeyi getirdi. Kilama’nın müdahalesiyle yerde kalan İcardi kullandığı penaltıda topla kaleci Erce’yi farklı köşelere gönderdi ve durumu 1-1’e getirdi. 83’te Ziyech ceza sahasına ortaladı. İcardi ve Batshuayi’den önce Erce çıktı ve topu kontrol etti. 88’de köşe vuruşunda kale içinde Snches’in şutunu Erce son anda kurtardı, dönen topu defans uzaklaştırdı. 89’da Batshuayi durumu 2-1’e getirdi. Arka arkaya pasların ardından ceza sahasına inen topu kafa vuruşuyla ağlara gönderen Batshuayi takımını maçta 2-1 öne geçirdi. Mücadele bu skorla sona erdi. Hatayspor, bu karşılaşmanın ardından önümüzdeki hafta bir diğer İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ile karşılaşacak. Mersin’de oynanacak karşılaşma 19 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00’de başlayacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.