HAYVANCILIK SEKTÖRÜ İÇİN BU YIL YAKLAŞIK 1 MİLYAR LİRA ÖDENEK AYRILDI

HAYVANCILIK SEKTÖRÜ İÇİN BU YIL YAKLAŞIK 1 MİLYAR LİRA ÖDENEK AYRILDI

Hayvancılık sektörüne bu yıl hayvan hastalıklarıyla mücadele, altyapının geliştirilmesi gibi çok sayıda proje için 973 milyon 781 bin lira ödenek sağlandı.

AA muhabirinin, 2023 Yılı Yatırım Programı’ndan yaptığı derlemeye göre, hayvancılık sektörüne bu yıl devam eden projeler için 342 milyon 409 bin lira ve yeni projeler için 631 milyon 372 bin lira kaynak ayrıldı.Böylece hayvancılık sektöründe çeşitli yatırım projeleri için bu yıl toplam 973 milyon 781 bin lira ödenek kullanılacak.Hayvancılık yatırımlarında en büyük payı, yurt genelinde uygulanacak Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Projesi aldı. Proje kapsamında bu yıl 315 milyon lira yatırım yapılacak. Bu çerçevede bakım onarım, müşavirlik ve makine teçhizat alımı gibi çalışmalar yürütülecek. Projenin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.Yatırımlarda en yüksek ikinci paya, 169 milyon lira ile Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi sahip oldu. 81 ilde uygulanacak Projeyle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında da çalışmalar yürütülecek.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.