İdlib’deki saldırılardan kaçanlara iftar paketi

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Suriye’nin İdlib kırsalındaki hava saldırılarından kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara gelen ailelere iftar paketi dağıtıldı

İdlib’deki saldırılardan kaçanlara iftar paketi

İHH İnsani Yardım Vakfınca, Suriye’nin İdlib kırsalındaki hava saldırılarından kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara gelen ailelere iftar paketi dağıtıldı.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye’nin İdlib kırsalındaki hava saldırılarından kaçarak Türkiye sınırındaki kamplara sığınan ailelere iftar paketi verildi.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç eden ailelere yardım ulaştırıldığını belirtti. İdlib’in güney kesiminden yoğun bir göç dalgasının Türkiye sınırına doğru geldiğini ifade eden Tosun, şöyle konuştu: ”Son bir hafta içerisinde 100 bini aşkın sivil, sınırın Suriye tarafındaki kamplara sığındı. Ramazanın da gelmesi nedeniyle temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyan ailelere yönelik yardım çalışması başlattık.

Saldırılarından kaçarak kamplara gelen ve göç yolundaki ailelere iftar paketi dağıtıldı. Bombardımandan kaçan ailelerin birçoğunun iftarlarını yapabilecekleri bir şeyleri yok. Bu nedenle göç yolunda olan ailelere içerisinde hurma, su, konserve, bisküvi ve ekmek gibi malzemelerin bulunduğu iftar paketleri dağıttık. ” Tosun, ramazan boyunca savaş mağduru Suriyeli ailelere iftar ikramında bulunacaklarını da aktardı. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.