İHH, 2020’DE 1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRDI

İHH, 2020’DE 1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, 2020 yılında Suriye’de 1 milyon 250 bin kişiye insani yardım malzemesi ulaştırıldı. 

Vakfın Suriye çalışmalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı​​​​​​​ Cüneyt Kılıç, yaptığı açıklamada, Suriye’deki sivillere yönelik insani yardım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, 2020 yılında Suriye’de 1 milyon 250 bin kişiye insani yardım malzemesi ulaştırıldı. ( İHH – Anadolu Ajansı )

Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapıları üzerinden geçen yıl boyunca 2 bin 704 tır insani yardım malzemesinin Suriye’ye gönderildiğini kaydeden Kılıç, “Tırların içerisinde ağırlıklı olarak gıda kolisi, ekmek, hijyen paketleri ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunuyordu. Bu malzemeleri çadır kentlerde ve çeşitli bölgelerde hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru ailelere dağıttık. 2011 yılından bu yana Suriye gönderdiğimiz toplam tır sayısı ise 21 bini geçti. Bu faaliyetler kapsamında geçen yıl 1 milyon 250 binden fazla sivile insani yardım malzemesi ulaştırdık.” ifadelerini kullandı. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.