İNANMAK BAŞARININ ÖN KOŞULUDUR!

İNANMAK BAŞARININ ÖN KOŞULUDUR!

Başarılı olmak istiyorsak, önce yönetim sonra teknik kadro ve en önemlisi oyuncuları başaracaklarına inandırmak gerekir, diye düşünüyorum..

Hatayspor, Alanyaspor deplasmanına yeni teknik heyeti ve takviyeli kadrosuyla giderek, kötü gidişata sona vermek istedi.

Öncelikle Özhan Pulat hocamıza Hatayspor’u Süper Lig’de tutması ve vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

REKLAM ALANI

Ayrılma şekli çok şık olmadı, ama Hatay halkına gönül koymayacağını biliyorum.

Rıza Çalımbay ismi Hatayspor’a sürpriz olmadı..

Sürekli ismi gündemdeydi ve Alanyaspor maçına 3 gün kala takımın başına getirildi..

Hatayspor, Milli arada takıma ülkemizde daha önce Konyaspor’da forma giyen Kosta Rika’lı stoper Calvo, sağ kanada Fransa 2. Ligi Clermont Foot 63 ekibinden Bilal Boutobba ve Beşiktaş’tan yıldız golcü Aboubakar’ı transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Alanya’ya takviyeli kadrosuyla giden Bordo-Beyazlı ekibin Rıza Çalımbay yönetiminde nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyordu..

Bir tarafta teknik direktörü Trabzonspor ile anılmış Fatih Tekke’li Alanyaspor, diğer tarafta yeni hocasıyla bir çıkış arayan Hatayspor..

Ayrıca iki takımda 4 maçta galip gelememiş!..

İlki başarmak istiyorlardı..

Maç başladığında ise Hatayspor özellikle ilk yarım saatte rakibe iyi pres yaptı ve sahayı enine boyuna iyi kullandı, diyebilirim..

Özellikle Calvo’nun gelmesiyle savunma daha derli toplu ve güvenli hale gelmiş, topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye çok rahat çıkarmada başarılı oldular..

İlk 30 dakikada izlediğim Hatayspor, kendinden emin, özgüvenli bir şekilde rahat pas yaparak topu rakip alana taşıdı, savunmayı da, hücumu da takım halinde yapmaya çalıştı..

Fakat geçen yıldan bu yana eksikliğini hissettiğimiz tekniği ve oyun bilgisi iyi olan oyun kurucumuz olmayınca golcülerimizi gol pasıyla buluşturamadık..

Bu şekilde büyük ümitlerle alınan Abubakar’ı gol pasıyla nasıl buluşturacağız?

Fernandes çok yetenekli bir oyuncu..

Ama topla fazla oynaması güç kaybetmesine ve yorulmasına neden oluyor!.

Topla fazla oynamadan topu ayağından çıkarması halinde hem takıma hem kendi adına daha başarılı olacak..

Hatayspor maçın ikinci yarısının son 20 dakikasında oyundan düştü ve rakibe ciddi pozisyonlar verdi, birinde kaleci Erce direk dibinden net golü önledi, diğerinde Görkem kale içinde son anda çıkardığı topla golü önledi!.

Orta sahada daha verimli olmasını beklediğim Lamina Diack, beklentilerin çok altında kaldı..

Görkem aylardır oynamadığı için biraz kilo almış, fakat her şeye rağmen arzulu ve istekli oyunu ile ilerleyen haftalarda daha verimli olacağını düşünüyorum..

Her şeye rağmen 3 günlük idmanla maç eksiği olan oyunculara rağmen Rıza Çalımbay’ın Hatayspor’a dokunmuş olduğunu gördük..

Hiç kimse darılıp kırılmasın. Bu Hatayspor hepimizindir. Onun etrafında beraber olmamız, takımımızın menfaatinedir derim..

Başarılı olmak istiyorsak, önce yönetim sonra teknik kadro ve en önemlisi oyuncuları başaracaklarına inandırmak gerekir, diye düşünüyorum.. Metin DİNGİL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.