ÖĞRENCİLER ‘ATATÜRK’ İÇİN KOŞTU

ÖĞRENCİLER ‘ATATÜRK’ İÇİN KOŞTU

Türkiye Cumhuriyet’inin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünde İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler Atatürk için koştu.
İSTE Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen anma programına İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Melten Eken ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert ile akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve Ata’nın huzuruna çelenk sunumunun ardından geleneksel hale gelen İSTE Atatürk Koşusunun başlangıç düdüğü 9.30’da çaldı. Öğrencilerin birinci olmak için yarıştığı koşuda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.
Mavi Salonda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Emanetlerinin bekçisiyiz Atam, sen rahat uyu. Ruhun şad olsun!” dedi.
Daha sonra Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk konulu bir konferans veren İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Atatürk’ün liderlik özelliklerinden ve az bilinen kişisel özelliklerinden bahsetti.
Atatürk’ün fotoğraflarından derlenen bir video ile konferansını tamamlayan Prof. Dr. Nazif Çalış “her geçen yıl Atatürk’le ilgili daha önce görmediğimiz şeyler gün yüzüne çıkıyor. Her gün yüzüne çıkan fotoğrafla, sesle bir kez daha anlıyoruz ne muhteşem bir liderimizin olduğunu” dedi.
Etkinlikler son olarak Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Pınar Dağdeviren ve öğrencileri Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları seslendirdi. Vardar Ovası, Çökertme, Yemen Türküsü ve Bülbülüm Altın Kafeste gibi eserlerin seslendirildiği müzik dinletisi ile program sona erdi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle Ankara Anıtkabir’de düzenlenen programa katılacak olması dolayısıyla törenlerde bulunamadı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.