KİM YANLIŞ YAPARSA ELEŞTİRİRİZ
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, halkın isteklerine karşı kim yanlış yaparsa yapsın sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Beyzade FM&TV’de Ali Rıza Tütüncüoğlu’nun konuğu oldu. Başkan Çinçin programda Ali Rıza Tütüncüoğlu’nun sorularını içtenlikle yanıtladı. Başkan Çinçin yapığı açıklamada, “Pandeminin bir daha kapanmaya kadar ilerlemeyeceğini düşünüyorum. Okullar açıldı. İnşallah covid ilerlemez. Türk ekonomisi ve Hatay ekonomisinin yeniden kapanmayı kaldıracak bir gücü yok. Hatay’da yeni bir kapanma iflaslara neden olabilir. Özel sektör sermayesini kaybetti. Sağlık sektörü medikalcilerin hepsi üniversitelerden alacaklı. Bu duruma Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çözüm üretmesi gerekmektedir.
SUYUN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ
Suyun değeri önümüzdeki dönemde gittikçe artacak. Ülkemiz su zengini olduğunu sanıyoruz. Ancak öyle değiliz. Özellikle ilimiz Ortadoğu denilen bölgede. Bu ortamda sulama imkanlarını akıllıca kullanmak zorundayız. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Ticaret Bakanımıza Reyhanlı Barajı’nın bitirilmesi gerektiğini söyledim. Bana bittiği söylendi. Ancak oradan vatandaş suyunu sağlayamazsa bu baraj benim için henüz bitmemiştir.
BELEN’İ ALTGEÇİT İLE GEÇEBİLİRİZ
Belen’i geçememek Hatay’a yakışmaz. Belen’i altgeçitle geçebiliriz. Hatay’ın bence bir numaralı sorunudur bu sorun ama bu problemle uğraşan siyasi göremedim henüz. Bir tek Büyükşehirin Serinyol’dan Madenli’ye gidecek bir yol projesi var. Şu an açık olsa iyi olur ama yetersiz bir durumda. İnsanlar 45 dakikada gideceği yolu 3 saatte gidebiliyor.
FENERBAHÇE’YE SAMANDAĞ BİBERİ GÖNDERDİK
Coğrafi işaretlerle ilgili girişimlerimiz devam edecek. Bilindiği üzere son olarak Samandağ Biberi’nin coğrafi işaretini aldık. Geçtiğimiz günlerde Erol Bilecik beni aradı ve 10 çuval Samandağ biberi gönderdik. Fenerbahçe Kulübü’nde kullanılan biberler Samandağ’dan gitti. Bizim yerel değerlerimize sahip çıkmamız gerekir. Ben büyükşehirin satmak istediği yerleri topladım. Eski otogar, HATSU’nun yeri ve fuar alanı. Bu üç alanı toplasan 150 Milyon TL etmez. 150 Milyon HBB için büyük bir para değil. HBB yeni dönemde 600 Milyon TL banka borcu kullandı. Bunu 150 daha arttıralım yeter ki buralar satılmasın. Buralar deprem toplanma alanı olarak kullanılabilir. Böyle bir stratejik yerin satılmaması gerekir. Bize verilen yetkiye dayanarak gereken davaları açtık, bundan sonra da satış olursa dava açarız. Biz kamu menfaati için böyle işleri yapmaya devam edeceğiz. Biz hükümetin de yanlışlarını eleştirdik. Reyhanlı Barajı’nı eleştirdik. 2015 yılında bitecek denildi. 6 yıl önce bitmesi taahhüt edildi. Ancak bitirilmedi. Hatay bu tür yatırımlara aç. Belen’i geçmek zorundayız. Yangın oluyor, afet oluyor. Hatay birinci derece deprem alanı. HAMOK ile yaptığım görüşmede fuar alanının deprem toplanma alanı olmasının uygun olmadığını söylendi.
ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE YENİDEN ATSO BAŞKAN ADAYI OLACAĞIM
Vakıf İşhanı’nın yeri yeşil alan olacaktır. Bir protokol imzalandı. Bu protokolden kimse vazgeçemez. Kamu menfaati için burasının yeşil alan olarak kullanılması için biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz anlaşmanın tarafımıza iletilmesi için 2 defa yazı yazdık henüz cevap gelmedi. Eğer yetkililer bu işi yapmayacaksa ben para toplama yetkisi isteyerek yeşil alanı yaptıracağım. Bu alanın bütçesi HBB’nin 5 binayı restore ettirmek için harcadığı bedelin daha aşağısında. HBB bu iş için 40 Milyon TL harcamış. Beni bu mücadeleden dolayı siyasetle bağdaştırıyorlar. Benim siyasetle ilgili bir düşüncem yok. Önümüzdeki dönemde Ticaret Odası Başkanlığı’na yeniden adayım. Hatay halkı bu problemlerin çözümünü istiyor. Ortaya sandık koyalım. Hatay halkı Turunçlu Arıtma’nın çözülmesini istemezse, yeşil alan istemezse, sebze halinin taşınmasını istemezse biz de istemeyiz. Hayvan barınağının da taşınması gerekmektedir. ATSO olarak kentin sorunlarına duyarlı olmaya ve çözüm aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI