TİKTOK BİR ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR

TİKTOK BİR ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, TikTok’un Komisyon’a verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek, “Muhtemelen önümüzdeki günlerde TikTok temsilcilerini tekrar Meclis’e çağıracağız.” dedi. Yaptırım imkanlarından bahseden Yayman, bütün bunları milletin talepleri doğrultusunda değerlendireceklerinin altını çizdi.

HALK KAPATILMASINI İSTİYOR

Dijital ağların kendi otokontrol mekanizmasının olduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını anlatan Yayman, “Halkımız bize şunu söylüyor: ‘Bu TikTok bir ulusal güvenlik meselesidir, buranın kapatılmasını istiyoruz’ diyorlar.

EVRENSEL NORMLARA UYGUNDUR

Siz, ABD’de, Avrupa’da, dünyanın diğer ülkelerinde bu otokontrol mekanizmalarına uyarken Türkiye’de niye uymuyorsunuz? Burada para, bağış toplama adı altında insanların gayriahlaki tutum içerisine girmesi ne yerli ve milli değerlerimize uygundur ne de evrensel normlara uygundur. Bu bir ulusal güvenlik meselesi haline gelmiş durumda. Türkiye’nin geleceğini güvenliğini çocuklarımızın geleceğini ve sağlıklı bir ruh hali içinde olmasını engelleyen bir yaklaşım var. Mayıs ayı içerisinde tekrar çağıracağız. Önümüzde ki günlerde dijital telif ile ilgili bir toplantımız olacak daha sonra da dijital ağ temsilcilerini komisyona çağıracağız en başta da Tiktok var. Burada insanların para karşılığında üzerlerindeki kıyafetleri çıkartarak paylaşımlar yapması ve belli yaşa gelmiş insanların bu mecrayı ifade edemeyeceğim şekilde buraya kullanıyor olması sadece o kişinin tercihi ile açıklanacak bir durum değil.

EN BAŞTA DA TİKTOK OLACAK

Biz sansüre karşıyız ama sosyal ulusal güvenlik meselesi haline gelen bu paylaşımların muhakkak bir kontrol altına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Kamu düzenini bozan bir yaklaşım var burada. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Kamu düzenin bozulmasına ne gerçek hayatta ne de dijital mecralarda izin verilmeyecektir. Mayıs ayı içerisinde tekrar çağıracağız. Dijital ağ temsilcilerini Türkiye’ye çağıracağız en başta da TikTok olacak.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.