KIRIKHAN’A DEV YATIRIM

KIRIKHAN’A DEV YATIRIM

Seçim öncesi büyük müjde!

Seçim öncesi müjdeler devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Kırıkhan’ın merkezinden geçen Delibekirli deresinin 3. Islah çalışmaları DSİ Adana Bölge müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartıldı.Kırıkhan’ın en üst noktası Delibekirli  tepesinden başlayıp şehir çıkışına kadar merkezi bir noktadan  geçen Delibekirli Deresinin ıslahı için çalışmalar DSİ Tarafından sürüyor.

72 MİLYONLUK DEV YATIRIM

TBMM Dijital Mecralar Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Delibekirli  Deresinin ıslah çalışmaları için 72 milyon tl. keşif bedelli  bir ihalenin DSİ tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Kırıkhan’a apayrı bir güzellik katan Delibekirli Deresinde herhangi bir taşkın  olayının yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmaya devam  ettiğini belirten  Milletvekili  Hüseyin Yayman “Delibekirli, Kırıkhan’a hayat veren bir su merkezi. Kırıkhan’ın içme suyunun bir bölümünü  karşılayan Delibekirli’den  şehir merkezine kadar  uzanan  Dere yatağında  bugüne kadar 2 kez Islah çalışmaları yapıldı. 3. Islah çalışmalarının ihalesi yapıldı. İleriki günlerde sonuçlandıktan sonra  Delibekirli Deresindeki çalışmalar  başlayacak.” Dedi.Yayman, “Yaşam merkezlerinin bulunduğu  bölgelerdeki çalışmalarla derede yaşanacak taşkınların önüne geçilecek. Vatandaşlarımız için artık korkulu bir  yaşam olmayacak. Tüm bu çalışmalar noktasında bizlere destek veren  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız  Vahit Kirişçi,  DSİ Genel ve Bölge  Müdürlüğü  ve ekibine ilçem adına  teşekkür ederiz.  Kırıkhan’ın gelişimi  için katkı sunmaya devam ediyorlar. Allah razı olsun kendilerinden ” dedi.

KIRIKHAN’A HAYAT VERİYOR

Kırıkhan’ın şehir merkezinden geçen Delibekirli Deresinin bir kanadı ile şehir merkezindeki  ağaçların sulanması gerçekleştiriliyor. Bir bölüm su, Kanatlı Caddesinin iki tarafındaki su arklarından  geçiyor ve Kırıkhan’a  cazibe bir görünüm kazandırıyor.  Dere şehir merkezinden geçtikten sonra sulama  alanlarına ulaşıyor ve çiftçilere  sulama kolaylığı  yaşatıyor.

DERE ÇEVRESİ REKRASYON ALANI OLACAK

Hatay Miletvekili  Hüseyin Yayman’ın sıkı takibi ile  Delibekirli deresinde  hayata geçirilecek    3. ıslah çalışmalarında   Delibekirli dere yatağı  temizlenecek.   Derede, menfez yapımının yanısıra  dere yatağı ve çevresi U kesiti Betonarme  duvarla örme çalışmaları yapılacak.   Islah Çalışmalarının 1 yılda tamamlanması bekleniliyor.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise “Bu konu uzun zamandır beklediğimiz bir müjdeydi. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve Vekilimiz Hüseyin Yayman beye teşekkür ederiz. DSİ İle işbirliği yaparak bu alanı cazibe merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.