DEPREMZEDELERİN ÇİLESİ BİTMEYECEK Mİ?

DEPREMZEDELERİN ÇİLESİ BİTMEYECEK Mİ?

Hatay’da uyarısı günler öncesinde verilmesine rağmen önlem alınmayan sağanak yağış binlerce konteyner kent sakinini yuvasından etti.

6 Şubat’ta evlerini kaybeden onbinlerce depremzede, etkili olan yağışlarla konteyner ve çadırlarını da kaybederek ortada kaldı. Altyapısı yetersiz, konteynerleri ise hiçbir kontrolden geçirilmeden teslim edilen bölgelere mahkum edilen depremzedeler, depremin ardından bir şoku da su baskınlarıyla yaşadı. 2 vatandaşın elektrik çarpması sonucu hastanelik olmasına da neden olan yoğun yağışların ardından vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu zulmün bir an önce sona ermesini istediklerini kaydettiler.

NEDEN ÖNLEM VE TEDBİR ALINMIYOR?

Altyapısı eksik, konteynerleri su sızdıran, üstyapısı sorunlu bölgelere depremzedelerin alelacele yerleştirilmesinin bu sorunlara yol açmaya devam edeceğini kaydeden vatandaşlar, bir daha bu sorunların tekrarlanmaması adına tüm yetkilileri önlem almaya davet etti. Konteyner kent çevrelerinde ve içerisinde suların tahliyesi için alanlar inşa edilmesini isteyen vatandaşlar; “Bizler gibi onbinlerce aile yağışlarda zor durumda kaldı. Herkes geceyi uykusuz geçirdi. Bu zulmün bir an önce sona ermesini istiyoruz. Tüm konteyner kentlerde ve çadır bölgelerinde zaten deprem yorgunu olan vatandaşlar bir de sel ile boğuşuyor. Depremzedelerin rahatı için tüm yetkilileri aldıkları maaşı hak etmeleri için gece gündüz demeden çalışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.