EN FAKİR EMEKLİ TÜRKİYE’DE

EN FAKİR EMEKLİ TÜRKİYE’DE

Avrupa’nın en düşük yaşam kalitesine sahip ve en fakir emeklileri Türkiye’de bulunmaktadır. Yaklaşık 15 milyon 851 bin emekli, genellikle 10-12 bin lira arasında değişen bir maaşla yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak bu rakamların ülkedeki gerçek durumu yansıttığı düşünülmüyor; çünkü 16 milyonun üzerinde emekli bulunmaktadır.

Türkiye’deki emeklilerin yaşam standartları, Avrupa ülkeleri arasında en kötü durumdadır. Resmi verilere göre, Türkiye’deki emeklilerin yaşam kalitesi %36 ile Avrupa ülkeleri arasında en düşük seviyededir. Bu durum, Türkiye’deki emeklilerin büyük çoğunluğunun maddi açıdan sıkıntılı bir yaşam sürdürdüğünü göstermektedir.

Diğer yandan, Avrupa’da yaşam kalitesi yüksek olan ülkelerde bu durum oldukça farklıdır. İsviçre, İrlanda, Hollanda, Almanya ve İsveç gibi ülkelerde yaşam kalitesi oldukça yüksektir ve emeklilerin refahı genellikle sağlanmıştır. Türkiye’nin yaşam kalitesi sıralamasındaki yeri ise maalesef %36 ile en alt seviyededir.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.