Meşale Gazetesi

Küçük Asil yaşıtları için hikaye kitabı yazdı

Hatay’da bulunan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden 10 yaşındaki Asil Eliçe Korkmaz, yaşıtlarının okuması için ‘Turuncu Balık’ adlı hikaye kitabı yazdı.

Küçük Asil yaşıtları için hikaye kitabı yazdı

Hatay’da bulunan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden 10 yaşındaki Asil Eliçe Korkmaz, yaşıtlarının okuması için ‘Turuncu Balık’ adlı hikaye kitabı yazdı. Öğretmeni ve ailesinin desteğiyle kitabının tasarımını da kendisi resme dönüştüren minik yazar Asil Eliçe, hem Türkçe hem de İngilizce yayınlanan hikaye kitabının tanıtımını 7 Şubat’ta gerçekleştirecek.
Hayallerini hikaye kitabına aktardığını söyleyen Asil Eçile Korkmaz, yaşıtlarının da istedikten sonra kitap yazabileceğini söyledi. Babaannesinin hediye ettiği bir balıktan yola çıkarak bu hikayeye yazdığını belirten Korkmaz, “Bu, babaannemin bana turuncu balık hediye etmesinden aklıma geldi. Ve onu karaktere dönüştürdüm. Bütün ay yazdım bu kitabı en sonunda bitirdim. İlk önce turuncu balığı çizdim, sonra okyanusu düşündüm. Sonra da onun arkadaşlarını çizdim devam ettirdim, boyadım, konuşturdum. Ben bu kitabı hayallerimle yazdım. Bunu her yaşıttaki arkadaşlarım, kardeşlerim yapabilir. Onların da bunu yapmasını böyle başarılar göstermesini isterim” dedi.
7 Şubat’ta kitabının tanıtımını yapacağını söyleyen minik yazar Asil Eliçe, “Herkesin 7 Şubat’ta Hatay Bilim ve Sanat Merkezi’nde ‘Turuncu Balık’ kitabımla tanışmasını istiyorum, herkesi bekliyorum” dedi. “Turuncu Balık hikaye kitabı farklılığıyla öne çıktı”
Minik yazar Asil Eliçe Korkmaz’ın çıkardığı hikaye kitabının içeriğinin aile ve sosyal çevre gibi kavramlar üzerine kurulduğunu söyleyen Hatay Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Hülya Yücel, başarılı bir hikaye kitabının ortaya çıktığını ifade etti. Yücel, “Öğrencim Asil Eliçe Korkmaz ilk kitabını bastı ve bu kitapla inşallah ilk olur. Ve bu kitabın devamını getirmeyi planlıyoruz. Asil Eliçe ile ilk resim çalışmaya başladığımız dönemlerde çok farklı karakterler çıkardığını gördüm. Bu karakterler normal öğrencilerin yaptığı karakterler gibi değiller. Her karakter kendine özgüydü. Ve turuncu balık hikayesi de farklılığı ile ön plana çıktı. İlk önce bunu hikayeye dönüştürürken önceliğimiz değerlerimizle alakalı bir içeriğe sahip olmasını istedik. Aile kavramı, sosyal çevre, saygı, sevgi, hoşgörü bu değerlerimizi kaybetmek üzereyiz bildiğiniz gibi mütevazilik, bunları içinde barındırdığı bir hikaye yazmasını istedim” dedi. “Hikaye kitabımızı diğer dillere de çevirmek istiyoruz”
Turuncu Balık hikaye kitabının Türkçenin yanı sıra İngilizceye çevrildiğini söyleyen Hülya Yücel, kitabı diğer dillere de çevirmek istediklerini söyledi. Öğrencisi Asil Eliçe’nin başarısından büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Yücel, “Asil Eliçe ilk olarak karakterleri oluşturdu, hikayeyi yazıp paragraflara göre resmini yaptı ve gerçekten çok başarılı bir sonuç elde ettik. Bu süreçte tabii zorluklar yaşadı. Kompozisyon adına ben ona sadece rehberlik yaptım, gerisi tamamı kendisine ait. Hiçbir yere bakmadı, kimseden faydalanmadı. Bu onun yeteneğiyle alakalı bir şey. Onunla gurur duyuyorum öğretmeni olarak. Kitabımız Türkçe olarak basıldı öncelikle, daha sonra İngilizce de basılsın istedik çünkü farklı dillerin de toplumda yeri olduğunu düşündük. Başarının bir dil ile beraber artacağını hatta başka diller ile çevrilerek farklı dillere mensup insanların da okuması gerektiğini uzaklara da sanatın ulaşması gerektiğini hem çalışmalarıyla hem dilleri ile ulaşmasını istiyoruz. Bu anlamda da her dile çevirmeyi istiyoruz şimdilik sadece İngilizcemiz var” dedi. (İHA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.