Kültür Farkı İle Öğretmenler Günü

Eğitim öğretimdeki başarısının yanında etkinlikleri ile de fark yaratan Kültür Eğitim Kurumlarının geleneksel öğretmenler günü programı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Kültür Farkı İle Öğretmenler Günü

Eğitim öğretimdeki başarısının yanında etkinlikleri ile de fark yaratan Kültür Eğitim Kurumlarının geleneksel öğretmenler günü programı yoğun katılım ile gerçekleşti. Kültür Eğitim Kurumları Kurucuları Ali Girişken,Sibel Güzelmansur , Ramazan Geyik , Linda Girişken, Yeliz Geyik,Antakya Şube Müdürü Kadir Urfalı,Samandağ Şube Müdürü Şekibe Harbelioğlu, Samandağ Kültür Özel Öğretim Kurs Müdürü Ercivan Duran,Antakya şube müdür yardımcısı İbrahim Bayırlıoğlu ile Antakya ve Samandağ şubelerinde görev yapan öğretmenlerin tamamının katılım gösterdiği etkinlik Kuzeytepe Umut Et Restaurant’ta gerçekleşti.Etkinlikte ayrıca Kültür Eğitim Kurumlarının her daim önem gösterdiği basın mensupları da aileleri ile birlikte programdaki yerlerini aldılar.
Öğretmenler gününe özel hazırlanan etkinlikte her bir ayrıntı en ince biçimde düşünülürken öğretmenler aileleri ile birlikte kahvaltı keyfi yaparken çocukları da güne özel olarak getirilen palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Girişken:” “EĞİTİMİ DÖNÜŞTÜRMENİN EN IYI YOLU ÖĞRETMENLERE GÜÇ VERMEKTİR.”
Kültür Eğitim Kurumları Kurucusu Ali Girişken eğitimi dönüştürmenin en iyi yolu öğretmenlere güç vermektir diyerek başladığı konuşmasında:”24 Kasım Atatürk’ün ifadesi ile ‘ÖĞRETMENSİZ MİLLET OLUNAMAYACAĞI’ gerçeğinin daha çok farkına ve bilincine varılmasını vurguladığımız bir gündür. Milletleşmede en büyük payı, emeği ve şerifi olan öğretmenin günümüz ve geleceğimiz için daha sağlıklı demokratikleşme, milli kültürümüzle uyumlu, daha hızlı çağdaşlaşma süreçlerindeki görev ve sorumlulukları günümüzde daha çok artmıştır.
Meşhur bir filozofa : SERVET ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz ,diye sorulduğunda ,ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan ,demiş. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi ,harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir.
Öğretmen ,yeri doldurulamaz öğretici,eserine kıymet biçilmeyen varlık,kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum,tahammülü seven idealist ,her an muhtaç olduğumuz doktor,gerçeğin ve idealin üstadı ,dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır.bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır.Bunu da biz öğretmenler başaracaktır.
Aslında öğretmeni anlamak zor iş…. Hayat denilen bir süreci anlatmakla öğretmeni anlatmak aynı şey. Ben bu zor görevi üstlenen insanların ne denli büyük bir sorumluluğun altına girdiğini, öğretmen olmaya karar verdiğimde anladım. Gerçekten zor iş. Malzemesi insan olan canlı, düşünen,sorgulayan, yorumlayan, hatta yargılayan bir varlığa şekil vermek zor bir iş. Bu görevi üstlenen değerli tüm öğretmenlere teşekkür etmeyi borç bilirim.
Öğretmen, öğrenme sürecinin her boyutunda var olan kişi… Öğretmen bir gün anne ve baba, bir gün arkadaş, bir gün bir dost ve eş, bir gün hayatın kendisi olarak karşımıza çıkar. Ve bütün bunlardan yararlanmasını bize öğretenler yine okuldaki öğretmenlerimizdir. Elimize öğrenme gibi sihirli bir anahtarı tutuşturarak bizim hayatı anlamamızı, algılamamızı ve şekillendirmemizi beklerler. O anahtarı doğru kullandığımızda sevinir, yanlış kullandığımızda üzülürler. Bir insan kazanmak onlar için evreni kazanmak kadar önemlidir.
Bir insanın kaybı ise evreni kaybetmek kadar üzücü. Öğretmenlik mesleği Tanrı mesleği, Tanrisal bir meslek… Öğretmenlik sırf Öğretmekle sınırlı kalmayan,asıl sihrini ve gücünü eğitmek, hayata hazırlamak gücünden alan bir meslektir. Öğrettiği kişiyi yarınlar hazırlarken, onun iyi bir vatandaş olması, düzgün bir karaktere sahip olması en büyük kaygısıdır. Topluma ve insanlığa yararlı bir birey kazandırmak en büyük kavgasıdır.
Evrensel değerlerle donanmış, çağdaş dünya ile bütünleşmiş, düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirmek kaygısını taşıyan öğretmen, etrafını aydınlatırken kendini ve kendi çevresini düşünmeyen kişidir. Aristo’dan Eflatun’a,Sokrates’ten Konfüçyüs’e, Mevlana’dan Yunus’u İbni Sina’ya, Balzac’dan Tevfik Fikret’e, Mehmet Akif’e ve Başöğretmen Mustafa Kemal’e gelen süreçte İnsanlık tarihi bu ve benzeri binlerce öğretmenin süzgecinden geçerek gelen bilgi kırıntılarını, geleceğin insanlık tarihine aktarmaya çalışan öğretmenlerimizin işi hiç de kolay değildir. Zoru başarmak için de öğretmen olmak istiyorum.” Özellikle kimsesizlerin kimsesidir” dediğimizi en büyük öğretmenimiz Cumhuriyetimiz kurucusu, topraklarımızın ve kutsal saydığımız bütün değerlerimizin kurtarıcısı, dünyanın en önemli yerinde sınırlarımızı çizen, bize 1001 renkten ve kardeş kültürden tek bir millet olmayı öğreten, bize çağdaş eğitimin, bilimin, uygarlığın kapılarını açan millet mekteplerini ve ulusumuzun başöğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesile ile bir kez daha minnetle anıyorum. Yolumuz kutlu geleceğimiz aydınlık olsun, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günü kutlu olsun.”dedi.
Kültür Temel Lisesi Öğretmenler Günü kahvaltı programının finalinde Kuzeytepe Umut Et Restaurant çalışanları tarafından tüm öğretmenlere karanfil dağıtılırken Okul Kurucuları tarafından da Kültür Temel Lisesinin eğitimde başarısında en büyük rolü oynayan öğretmenlere hediye takdimi yapıldı.Günü ölümsüzleştirmek adına bol bol hatıra fotoğrafının çekildiği program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.