LÜTFÜ SAVAŞ’IN SEBZE HALİ VE OTOGAR PROJELERİ BUHARLAŞTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sebze hali ve otogar revizyon projeleri diğer çok sayıda proje gibi adeta buharlaştı.

LÜTFÜ SAVAŞ’IN SEBZE HALİ VE OTOGAR PROJELERİ BUHARLAŞTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sebze hali ve otogar revizyon projeleri diğer çok sayıda proje gibi adeta buharlaştı.Antakya otogarının yeniden düzenleneceğini iki yıl önce açıklayan Hatay Büyükşehir Belediyesi bu konuda şimdiye kadar adım atmış değil.Antakya’ya yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Antakya yaş sebze meyve toptancı sebze hali içler acısı durumda.

Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan sebze haline bugüne kadar el atılmamış olması ve adeta kaderine terk edilmiş olması Antakya’lıların kaderimi. Antakya sebze halini dört buçuk yıldır yerinden taşıyacağım ve yeni sebze hali kuracağım şeklinde beyanatlar veren Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş’ın bu projesi de diğer projeler gibi buharlaşmış görülüyor. Sebze halinin Antakya şehir merkezi içerisinde olması da trafik sorununu keşmekeş haline getiriyor.

Sebze halinde satılan yaş sebze ve meyvelerin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği sağlıkçılar tarafından ifade ediliyor. Antakya sebze halinin Fare ve Hamam böceğinin cirit attığı bir merkez haline geldiğini belirten sebze hali esnafı ( bu sebze hali Antakya’nın kültürel ve sosyal dokusuyla kesinlikle bağdaşmıyor bu sebze halinin Afrika’da bile örneği bulunmuyor.Otogar esnafı ise,Otogar mevkinin ve şehrin ilk durağı olma özelliğinin olmasına rağmen gerekli desteği görmediğini savundu.Geçmiş yıllarda otogarlar la ilgili olarak bir çok söylemi bulunmasına rağmen,hayata geçiremeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerini suçlayan esnaf ise Otogarında diğer il ve ilçe Otogarlarının gerisinde kaldığını Hatay’a ilk defa gelen misafirlerin karşılaştığı manzara karşısında üzüldüğünü dile getirdiler.Esnaf yerel seçimler öncesinde Otogar hakkında her hangi bir projenin hazırlanmadığını ve adayların otogar hakkında bir söylemi olmadığını hatırlatarak otogarın Hatay’ın ilk imajı olduğu vurgusunu yapıyorlar.

                                                                                            HABER FERİT LİF
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.