MEB’DEN 81 İLDE ETKİNLİK

MEB’DEN 81 İLDE ETKİNLİK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Ağustos ayında ülke genelinde “okul öncesi etkinlikler” düzenleyecek. Etkinlikler, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri tarafından festival havasında gerçekleştirilecek.

 Etkinlikler İçeriği:Sanat Atölyeleri: Çocukların geleneksel ve evrensel sanat türlerini tanımaları ve özgün uygulamalar yapabilmeleri için sanat atölyeleri kurulacak.Bilim Atölyeleri: Çocukların bilimle tanışmalarını sağlayacak çeşitli bilim atölyeleri düzenlenecek.Açık Hava Etkinlikleri: Fiziksel faaliyetlerin ön planda olduğu etkinlikler ve geleneksel çocuk oyunlarına yer verilecek.Bilgilendirme Faaliyetleri: Okul öncesi eğitimin önemi hakkında ailelere yönelik bilgilendirme yapılacak.2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi:Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları: 2 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak.Birinci Dönem: 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayıp, 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek.Uyum Eğitimleri: 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için gerçekleştirilecek.Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları için Rehberlik: 5. sınıflar, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları yapılacak.Birinci Dönem Ara Tatili: 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde olacak.Yarıyıl Tatili: 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayıp, 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek.İkinci Dönem: 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayıp, 20 Haziran 2025 Cuma sona erecek.İkinci Dönem Ara Tatili: 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.