Meşale Gazetesi

TÜRK TIP TARİHİ KONGRESİ MKÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRK TIP TARİHİ KONGRESİ MKÜ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14. Türk Tıp Tarihi Kongresi Mustafa Kemal Üniversitesi ile Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliğinde Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi. 8-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede 18 oturum şeklinde farklı konularda sunumlar yapıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Tıp Tarihi Kurumu ve kongre başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç, 14. Tıp Kongresini Hatay gibi medeniyetlerin beşiği olan büyülü bir coğrafyada gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek: ”Pandemi süreciyle geçen iki buçuk yılın ardından tekrar bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu sancılı süreci şimdilik de olsa geride bırakmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Kongrenin hazırlık sürecinden bugüne kadar başta Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen: “14. Türk Tıp Tarihi Kongresi ev sahipliği yapmaktan şahsım, fakültem ve üniversitem adına büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum. 16 yıldır eğitim veren fakültemizin böyle organizasyonlarda paydaş olmasını son derece önemsiyoruz. Kongrenin fakültede verilen eğitime büyük katkısı olacağına inanıyorum. Büyük bir emek ve hazırlık sürecinin ardından gerçekleşen kongrenin başarılı geçmesini dileyerek, herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise “Üniversite olarak daha önceden yaptığımız büyük etkinlikler ve kongreler gerek Suriye savaşı gerekse pandemi nedeniyle büyük sekteye uğradı. Bu bakımdan bu kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Bu tür etkinlikleri hem üniversitemizin gelişimi hem de kadim şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli görüyoruz. Tüm paydaşlarıyla beraber misafirlerimizin, öğrencilerimizin ve akademik personelimizin faydalanacağı bu kongrenin başarılı geçmesini dileyerek, herkese üniversitemize tekrardan hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum’’ dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.