MİLLETVEKİLİ ÖZEL: HEDEF 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT GELİRİ

MİLLETVEKİLİ ÖZEL: HEDEF 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT GELİRİ

AK Parti Hatay Milletvekili Av. Abdulkadir Özel, resmi programlara katılmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte gittiği Cezayir’de temaslarda bulundu.

Ticaret hacminin 10 Milyar dolara çıkartılması hedefiyle gerçekleşen ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vekil Özel; “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Türkiye-Cezayir Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak resmi temaslarda bulunmak üzere geldiğimiz Cezayir’de, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) mensubu değerli iş insanlarımız ile bir araya geldik. Bu vesileyle iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Anlaşması ve Cezayir-AB Ortaklık Anlaşması çerçevesinde Türk iş insanlarının yararlanabileceği avantajlar ele alındı. Türk firmalarının Cezayir’deki yatırımlarını artırmak ve iş birliğimizi daha da derinleştirmek için atılacak adımları belirledik. Ülkemizin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülke olan Cezayir ile ticaret hacmimiz 6,3 milyar dolara yükseldi. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanlarımızın geçen yıl belirlediği 10 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.