MULLAOĞLU “HATAY HALKI ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLİYOR”

MULLAOĞLU “HATAY HALKI ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİ TARAFINDAN MAĞDUR EDİLİYOR”

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu kalıcı konutlarına elektrik bağlatmak isteyen depremzede vatandaşlara çıkarılan ödenmesi imkânsız borçları TBMM gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Av.Servet Mullaoğlu, son olarak Hatay ili Reyhanlı ilçesi Tayfur Sökmen Mahallesinde elektrik aboneliği yapılabilmesi için depremzede vatandaşlara 50 bin, 90 bin, 100 bin, hatta 180 bin lira gibi fahiş borçlar çıkarıldığı ve ödemeyenlerin elektriklerinin bağlanmayacağı iddialarının doğru olup olmadığının yanıtlanmasını istedi.

Elektrik hizmetlerinin özelleştirmesi sonrası deprem bölgeleri başta olmak üzere vatandaşların mağduriyet yaşadıklarına dikkat çeken Servet Mullaoğlu, deprem sonrası hayatlarını sürdürebilmek için vatandaşların elektrik kullanmalarının zorunlu olduğunu belirterek, bir borç çıkacaksa bile bu borçların Bakanlık bütçesinden karşılanması gerektiğini ifade etti.

REKLAM ALANI

Devletin vergi aldığı vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmasının Anayasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Servet Mullaoğlu, deprem bölgelerinde yaşanan bu mağduriyetlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından acilen çözülmesini ev vatandaşlara çıkarılan borçların iptal edilmesini istedi.

Yazılı soru önergesi metni ekte bilgilerinize sunulmuştur.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan BAYRAKTAR tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim.

Özelleştirilmiş olan elektrik hizmetleri nedeniyle deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız, depremin ilk gününden beri mağduriyet yaşamaya devam etmektedir.

Son olarak Hatay ili Reyhanlı ilçesi Tayfur Sökmen Mahallesinde elektrik aboneliği yapılması için her bir depremzedeye 50 bin, 90 bin, 100 bin, hatta 180 bin lira gibi fahiş borçlar çıkarılmakta ve ödemeyenlerin elektriklerinin bağlanmayacağı kendilerine ifade edilmektedir.

Bu insanların evleri zaten yıkılmış ve hiçbirinin maddi imkanları da bulunmamaktadır. Bu vatandaşlarımız deprem sonrasında hayatlarını idame ettirebilmek için bu elektriği kullanmak zorunda kalmışlardır. Devletin, vergi aldığı, istihdamda, üretimde emeğinden faydalandığı vatandaşlarımızın afet zamanlarında ve her türlü zor günlerinde yanında olması ve destekte bulunması Anayasal bir zorunluluktur.

Bu nedenle aşırı yüksek borçlarla karşı karşıya bırakılan deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın borçları Bakanlığınız bütçesinden karşılanmalı ve yaşanan bu mağduriyetler bir an önce giderilmelidir.

Bu bağlamda:

1- Hatay İli, Reyhanlı İlçesi, Tayfur Sökmen Mahallesinde abonelik yaptırmak isteyen depremzedelerimize 50 bin, 90 bin, 100 bin ve hatta 180 bin Lira gibi borçlar çıkarıldığı, aksi takdirde kendilerine elektrik hizmeti verilmeyeceği bilgisi doğru mudur?

2- Depremler sonrası hayatlarını sürdürebilmek için zorunlu olarak elektrik enerjisi kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımıza, elektrik şirketleri tarafından fahiş borçlar çıkarılarak mağdur duruma düşürülmelerini nasıl açıklıyorsunuz?

3- Vatandaşlarımızca tarafımıza iletilen bu iddialar doğru ise yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlık olarak bir çözüm geliştirmeyi ve ilgili şirketler hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

4- Depremlerin üzerinden iki yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen Hatay ilimizde hala uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanmasını nasıl açıklıyorsunuz?

5- Özelleştirme sonrası Hatay ilimize ne gibi enerji yatırımları yapılmıştır. Bu yatırımların toplam tutarı ne kadardır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.