MULLAOĞLU:“HATAY HÂLÂ MAĞDUR”

MULLAOĞLU:“HATAY HÂLÂ MAĞDUR”

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirdi. Mullaoğlu, 6 Şubat depremlerinden bu yana geçen bir buçuk yıllık süreye rağmen sorunların çözülemediğini ve halen devam ettiğini vurguladı.

Mullaoğlu, “Depremden sonra hayatta kalanların birçoğu, ‘Keşke ben de ölseydim’ demeye başlamıştır. Çünkü evini kaybeden, iş yerlerini kaybeden ve sahipsiz bırakılan vatandaşlarımız var,” dedi. Deprem sonrası yaşanan rezaletlere dikkat çeken Mullaoğlu, “Rezerv alan rezaleti çıktı. İyi niyetli girişimler yapılmak istenmiş olabilir ama sorunlar ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi,” ifadelerini kullandı.

Mullaoğlu, Bakanın “Az hasarlı binalarda oturabilirsiniz” sözlerine güvenerek evlerini tamir eden vatandaşların sonrasında mağdur edildiğini belirtti. “Vatandaşlar az hasarlı binalarını tamir etti ve oturdu. Orta hasarlı binaları güçlendirerek oturdu. Ancak sonra ‘kusura bakmayın, burayı rezerv alan ilan ettik, buraları yıkacağız’ dendi. Böyle bir kamu anlayışı olabilir mi?” diye sordu.

REKLAM ALANI

Depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Mullaoğlu, sağlam binaların yıkılmaması gerektiğini savundu. Ayrıca, kalıcı konutların bir yıl içinde teslim edileceği vaadinin yerine getirilmediğini ve eşya bedellerinin ödenmediğini belirtti.

Olası depremlerin yıkıcı etkilerini önlemek için depremlerin milli güvenlik sorunu olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Mullaoğlu, “Milli Güvenlik algısı sadece askeri tehditlerle sınırlı kalmamalıdır. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması için Deprem Bakanlığı acilen kurulmalı ve deprem riski yüksek illerde şimdiden gerekli tedbirler alınmalıdır,” dedi.

Son olarak, depremde 50.000’den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Mullaoğlu, devletin bu konuda siyaset üstü bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini vurguladı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.