MÜZE YAKIN ZAMANDA BİTECEK

MÜZE YAKIN ZAMANDA BİTECEK

MÜZE YAKIN ZAMANDA BİTECEK

Antakya merkezde Ata Köprü civarında bulunan Antakya Arkeoloji Müzesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.Restorasyon işlemlerinin ardından önümüzdeki aylarda kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanan müzede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren şantiye şefi Bünyamin Gülhan, “Burası Hatay’ın ilk arkeoloji müzesidir. Bilindiği üzere içindeki eserler yeni müzeye taşındı. Taşınma işlemlerinin ardından burada restorasyon ve iyileştirme çalışmaları başladı. Nisan ayının sonunda biz müzeyi aslına uygun şekilde tamamlayıp müzeyi görevlilere teslim edeceğiz. 1 yıldır çalışmalar sürüyor. İçeride yenilenen kısımlar var. Nisan ayında biz işlemleri tamamladıktan sonra Mayıs ayı içerisinde vatandaşların kullanımına açılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

dav

MAYIS AYINDA HALKIN ZİYARETİNE AÇILACAK 1932 yılından itibaren yapılan kazılarda ortaya çıkarılan göz kamaştırıcı mozaiklerin büyüklükleri ve kaliteleri sayesinde, Tunus’un Bardo kentindeki Bardo Mozaik Müzesi‘nin de aralarında bulunduğu dünyanın en zengin mozaik müzeleri arasına giren müzede çalışmaların tamamlanmasının ardından Mayıs ayında halkın ziyaretine açılması planlanıyor. VATANDAŞ HEYECANLIVatandaşlar yakın zamanda açılacak müze için heyecanlı olduklarını söylerken bir an önce çalışmanın bitmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar “İnşallah yakın zamanda tüm çalışmalar bitecek. Hatay’ın ilk arkeoloji müzesi yeniden hizmete geçeceği için mutluyuz. Hatay tarihi geçmişiyle kadim bir şehir ve bunun hakkını da en güzel şekilde vermeye çalışıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.
HABER: CANSU DİLEK


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.