NERGİS KOKULARI SARDI DEPREMZEDE ŞEHRİMİZİ

<strong>NERGİS KOKULARI SARDI DEPREMZEDE ŞEHRİMİZİ</strong>

Asrın felaketini en ağır biçimde yaşayan şehrimizde bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bir yandan da Zarif duruşuyla gözlere hoş gelen, kokusuyla insanı mest eden nergis çiçekleri kendini göstermeye başladı her bir tarafta.

Deprem öncesi Köprübaşı başta olmak üzere bir çok noktada seyyar çiçek tezgahlarında satışı yapılan Nergis çiçekleri işinin ehli isim Necati Sefa’nın girişimleri ile yine bir çok noktada satılmaya başlandı.

Memlekette güzel görüntüler de olsun diyerek hergün toplanan nergisleri tezgahlara getiren Necati Sefa yaptığı açıklamasında:” Normal şartlarda Ocak ayı başlarında çiçek vermeye başlayan Nergis Çiçeğimiz bu yıl sulamayı erkenden başlattığımız İskenderun yolu üzeri Bölge Trafik yanındaki tarlamızda normal süresinden bir ay önce nergis hasat yapılmaya başlandı. Çok fazla sevilen çiçeklerden biri olan Nergise gösterilen yoğun  ilgi ilk günlerden kendisini gösterdi. Geçen yıl başladığımız uygulamamızı bu yılda devam ettirerek ziyaretçilerimizin tarladan kendi çiçeklerini toplayarak satın almalarına olanak sağlıyoruz.

Aynı zamanda kokusu  ile insanları mest eden güzel çiçeğimiz  ile bir çok noktadaki  tezgahlarda yerimizi almaya devam ediyoruz. Nergis yetiştirmeyi   babaannem sayesinde öğrendim. Ondan edindiğim deneyim ile bugünlere geldim. Çiçek yetiştiriciliğini de başarılı bir biçimde gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. Nergis’in sağlıklı bir şekilde yetişmesi için nemli, su tutma kapasitesi yüksek, gevşek, kumlu ve hafif alkali toprakları tercih etmemiz gerekmektedir.Büyük bir özen isteyen Nergis çiçeğinin ekiminden çiçek açana kadar tüm aşamaları benim kontrolümde gerçekleşmektedir. Yine alanında deneyimli arkadaşlarım da bana bu süreçte yardım etmektedirler. Bölgede Nergis çiçeğini profesyonel anlamda yetiştiren bir tek ben varım. Gördüğünüz tezgahların hepsinde benim yetiştirdiğim çiçekler satılmaktadır. Çiçek toplama ve satış konusunda oluşturduğumuz ekip arkadaşlarımıza da istihdam sağlamaktayız. Nergis severleri hem tezgahlarımıza hem de tarlalarımıza bekliyoruz.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.