O FİRMA DEPREMİ FIRSATA MI ÇEVİRDİ?, İHALE ALAN FİRMALARIN SUÇU NE?

O FİRMA DEPREMİ FIRSATA MI ÇEVİRDİ?, İHALE ALAN FİRMALARIN SUÇU NE?

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde “Poyraz İnşaat” isimli firmanın deprem felaketinde ağır hasar alan binaları ihaleyi alan firmalardan önce yıkıp demirlerini alarak haksız zenginleştiği iddia edildi.

Kısa süre önce ihalesi yapılan ve firmalara paylaştırılan alanda diğer firmalar işleme başlamadan önce ihaleye dahi girmeyen Poyraz İnşaat, her biri 5 kat olan 7-8 binayı yıkarak demirlerini alıp sattığı iddia edildi. Poyraz İnşaat’ın haksız rekabet yarattığı ve kanun tanımayarak; “Ben kimseyi tanımam, bu işin hukukunu kendim yazar, kendim oynarım” dediği ve hiçbir otoriteyi tanımadığı da konuşulan konular arasında yer alıyor.

POYRAZ İNŞAAT BU GÜCÜ KİMDEN ALIYOR?

REKLAM ALANI

Dörtyol ilçesinde herkesin gözü önünde diğer firmaların hakkına giren “Poyraz İnşaat” isimli firmanın hiçbir otoriteyi tanımayan tavrı alacak gücü kimden veya kimlerden aldığı merak ediliyor. İhale almalarına rağmen kendilerinden önce bölgedeki binaları yıkan Poyraz İnşaat’ın mağdur ettiği firmalar konuyla ilgili yapılan şikayetlerde bulundu. Şikayetlerin ardından ortaya çıkan konunun ardından Hatay Meş’ale Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda “Poyraz İnşaat” isimli firmanın sahibi Gökhan Çiçek ’in deprem felaketinin ardından banka hesaplarının iyice kabardığını, bunun da çoğunun haksız rekabet yaratarak başka firmalara ait bölgelerde yaptığı yıkım ve elde edilen demirlerden geldiğini öğrendik. “Hiçbir gücü tanımıyorum, bu işin kuralını be yazar ben oynarım” diyen Poyraz İnşaat isimli firmanın sahibi Gökhan Çiçek’in kendisine ait olmayan binaları yıkma, bunun yanı sıra hiçbir otorite tanımam deme gücünü nereden aldığı merak ediliyor.

HAKSIZ REKABEY ÇOK SAYIDA FİRMAYI MAĞDUR EDİYOR

Poyraz İnşaat’ın mağdur ettiği Hataylı firmalar, yerli firmaların zar zor iş alabildiği kentte bu tür haksız rekabetin kendilerini tamamen bitme noktasına getirdiğini belirttiler. Hataylı firmalar, Poyraz İnşaat’ın ihale dahi almamasına rağmen kafasına estiği gibi kendilerine ait olan bölgelerde yıktığı binaları belgelediklerini belirttiler. Depremi fırsata çevirdiği iddia edilen Poyraz İnşaat’ın mağdur ettiği firma sayısının her geçen gün arttığını belirten firma yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamalarda; “Hatay’da iş alabilmek için illa sırtımızı birilerine mi dayamamız gerekiyor. Zaten Hataylı olmayan firmalarla rekabet edemiyoruz. Hatay’da iş alabildiğimiz alanlarda da diğer Hataylı firmalar tarafından mağdur ediliyoruz. İş alabilmek için gücümüzün mü olması, arkamızda hatırlı kişilerin mi olması gerekiyor? Biz Hatay’a faydalı olabilmek için maliyet azaltırken, hukuka uygun davranırken, bu tür hiçbir otorite tanımam diyen ihale dahi almayan bunun gibi firmaların bizi mağdur etmesine seyirci mi kalınacak. Bizler, haksız zenginleşmeye ve hiçbir otorite tanımayan, binlerce işçimizi mağdur etmeye çalışan Poyraz İnşaat gibi firmalara dur denilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar. Hatay’da binlerce kişiye iş imkanı veren firmalar, hukuk tanımayan firmalara dur denilmesini ve göz açtırılmamasını istiyor.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.