AKSİMDER 6 ŞUBAT’I UNUTMADI

AKSİMDER 6 ŞUBAT’I UNUTMADI

Son zamanlarda yaptığı etkinlikler ve çalışmalarla adından sıkça bahsedilen ve dikkat çeken AKSİMDER asrın felaketi olan 6 Şubat acılı günümüzü de unutmadı.

Arsuz Kültür Sanat İletişim ve Müzik Derneği Başkanı ve Arsuz Belediye Başkan A. Adayı Hakan Mazman şunları söyledi; “Uzun zamandır büyük emeklerle memleketimizin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamaya çalışan bir dernek olarak faaliyet gösteriyoruz. Birçok etkinlik ve aktivitelerle insanımızın sosyal yaşamına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Son olarak yaşadığımı o büyük acıyı unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız demek ve kaybettiğimiz canlarımızı anmak adına türküler ve şiirlerle harmanlanmış bir program hazırladık. Bünyemizdeki Türk halk Müziği, Türk Sanat Musikisi ve Günebakan şiir gurubunun ortak çaba ve emekleriyle özenle seçilmiş türkü ve şiirlerimizle kaybettiğimiz canları incitmeme özen ve saygısını asıl amaç olarak görüp öyle hazırlandık. Özellikle altını çizmek isterim ki bu bir eğlence değil anma ve yas programıdır. Anadolu kültüründe yaraların türkülerle ve şiirlerle, ağıtlarla sarıldığı hepimizce malum bir değer ve güzelliktir bizim için. Biz kim olduğumuzu bildiğimiz gibi Hatay’ın da nasıl bir değer olduğunun farkındayız. Bu farkındalık ile arkadaşlarım çok titiz çalıştı. Aylardır süren hazırlıkların sonuna geldik. 6 Şubat günü öncesi ve sonrasında seri konserlerle insanımızla buluşup bir nebzede olsa yaralarımızı sarmaya ve acımıza saygı duyarak geleceğe bakıp yeniden ayağa kalkabilmek adına umut vermeyi arzuladık. İlk programımız 3 Şubat tarihinde Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezinde ikincisi İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında 6 Şubat’ta halkımızla buluşacak.

BU TÜR FELAKETLERİN YAŞANMAMASINI DİLİYORUM

Bu etkinliklerimiz bütün halkımıza açık olduğu gibi ücretsiz olarak insanımızla buluşacak. Bu etkinliklerimizde bize ev sahipliği yapan Arsuz ve İskenderun Belediyesine derneğimiz adına teşekkürü bir borç bilirim. Aynı zamanda bu çalışmamızın Hatay diğer ilçelerinde de insanımızla buluşması için görüşmelerimiz devam ediyor. Uygun ortam imkan bulursak Hatay her köşesinden insanımıza umut çağrısı yapıp acılarımızı birbirimize sarılarak hafifletmeyi hedefliyoruz. İlerleyen günlerde diğer ilçelerle ilgili gelişmeleri siz kıymetli basın mensuplarımızla paylaşacağız. Biz AKSİMDER olarak kadim şehir Hatay’ımızın kültür sanat ve kardeşçe yaşamanın en güzel örneği olarak yeniden ayağa kalkıp eski güzel günlerine dönmesi için gönüllü neferleriz. Bu etkinliklerin sonrasında da AKSİMDER olarak Hatay’ımıza emek vermeye ve başka etkinlikler ile de insanımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz. AKSİMDER Başkanı olarak bütün halkımızı etkinliklerimize davet ediyor saygılarımı sunuyorum. Türküler ve şiirle sarmaya çalışacağımız yaraların bir an önce iyileşmesi ve böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.