HDP LÜTFÜ SAVAŞ İLE PAZARLIK YAPIYOR

HDP LÜTFÜ SAVAŞ İLE PAZARLIK YAPIYOR

HDP LÜTFÜ SAVAŞ İLE PAZARLIK YAPIYOR

Hatay da Hatay Büyükşehir Başta olmak üzere hiçbir ilçede Belediye Başkan adayı çıkarmayan HDP yöneticileri, CHP adayı Lütfü Savaş ile pazarlık yaptığı iddia ediliyor.
HDP’den bir parti meclisi üyesi ile bir MYK üyesinin bu konuda Lütfü Savaş ile belediye meclis üyeliği ve işçi alımı konusunda pazarlık yapmak için görevlendirildiği öne sürüldü. Hatay da 24 Haziran seçimlerinde yüz bine yakın oy alan ve bir milletvekili kazanan Halkların Demokratik Partisi HDP, HBB adayı Lütfü Savaş ile üçüncü şahıslar üzerinden pazarlık görüşmelerine başladığı öne sürüldü. Adının açıklanmasını istemeyen bir HDP yetkilisi CHP Büyükşehir Adayı Lütfü Savaş ile yapılan pazarlığı doğrulayarak “Partimiz Hatay da önümüzdeki yerel seçimlere katılmama kararı aldı. Ama biz Hatay da milletvekili seçimlerinde
yüz bine yakın oy aldık. CHP tabanından çok
sayıda seçmen partimize oy verdi. Bizde yerel seçimlerde CHP adaylarına destek verme anlayışını benimsedik. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur ittifakına karşı demokrat olarak gördüğümüz CHP adaylarına destek vermek için bazı adaylarla görüşmelerimiz devam etmektedir dedi. CHP’nin İYİ parti ile oluşturduğu ittifakta doğrudan yer almıyoruz ama bu ittifakı aday çıkarmadığımız yerlerde dışardan destekleyeceğiz. Vereceğimiz destek karşılığında elbette bazı taleplerimiz olacak. Özellikle Belediye Meclis üyeleri konusunda ciddi taleplerimiz var. Meclis üyesi adaylarımızı CHP listelerinden seçtirmek için Belediye Başkan adayları ile görüşmelerimiz devam etmektedir “ dedi.
HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.